Концерт гурту LiveN на UA: ЧЕРНІГІВ

Концерт гурту LiveN на UA: ЧЕРНІГІВ

7 бер. 2019

9 березня о 20:00 UA: ЧЕРНІГІВ покаже концерт гурту LiveN, записаний у підвалі Чернігівського обласного художнього музею імені Галагана. Глядачів чекає година якісної музики та особливого звучання.

LiveN — молодий чернігівський рок-гурт, створений рік тому. У колективі четверо учасників: вокаліст Олександр Козянко (також грає на клавішах та бандурі), Артур Атрощенко (гітара, бек-вокал), Андрій Шенгерей (бас-гітара) та Марійка Бичик (барабани).

Свій стиль вони самі характеризують як інді-поп-рок, але зазначають, що це лише умовне позначення. Колектив експериментує з музикою і до звичних “рокерських” інструментів — гітари, бас-гітари та барабанів — додає клавіші та бандуру, які звучать в окремих піснях. При цьому до фольклорних гуртів музиканти себе не відносять, адже на народному інструменті грають сучасно, поєднуючи його звучання з потужною рок-музикою та вокалом.

“У нас переважає соціальна тематика пісень. Нас хвилює те, що зараз відбувається, та дійсність, яку ми бачимо. Ми фіксуємо її в піснях, щоб наші онуки могли послухати й зрозуміти, що ми бачили, як це відчували. Ми розуміємо, яка музика зараз в тренді, але не хочемо грати подібну. Ми хочемо висловлювати свої думки й не використовувати при цьому гучні біти. Нам хотілося б писати гарну позитивну музику, але наша дійсність це заперечує. Сподіваємося, скоро все буде краще, і з’явиться більше позитивних пісень”, — говорить соліст Олександр Козянко.

Зіграти концерт саме у підвалі художнього музею LiveN вирішили не просто так. Концепція гурту — усе в живу, усе по-справжньому. “Ми прості люди, починаємо з низів, тож чому б не почати з підвалу?” — говорять музиканти. Приміщення не лише додало атмосферності виступу, але й вплинуло на звучання пісень, надавши їм дещо гаражного саунду, притаманного рок-музиці 90-х.

“Для нас це виклик — у нас іще не було концертів у такому приміщенні, у таких умовах, з таким звуком. І музично, і концептуально це виявилося однаково складно. Ми в цьому плані трішки неправильні, бо більшість гуртів прагнуть спочатку записати студійний альбом і показати його в “вилизаному” варіанті, справити враження, а вже потім їздити виступати. Студійний альбом, мабуть, буде цікавішим, але якщо комусь сподобаються пісні в живому звучанні, то і в студійному вони сподобаються також. Ми пішли таким шляхом”, — сказав Олександр Козянко.

“Для нас це був цікавий досвід. Я дуже вдячний операторам — Дмитру Фальчевському, Костянтину Сіліченку, Євгенію Довбні, нашому режисеру монтажу Ігорю Дерізі. Вони долучилися до цього процесу і зробили все можливе з наявною у нас технікою, аби отримати гарний результат”, — додав продюсер UA: ЧЕРНІГІВ Артем Шелковий.

Це перший повний відеконцерт гурту LiveN. Одна година, 11 пісень, якісний звук та зображення. Дивіться на UA: ЧЕРНІГІВ у суботу, 9 березня, о 20:00. Повтор у неділю, 10 березня, о 14:05 та 22:00.