До Чернігівської філії Суспільного завітали представники місії ОБСЄ зі спостереження за виборами

До Чернігівської філії Суспільного завітали представники місії ОБСЄ зі спостереження за виборами

25 лют. 2019

25 лютого на UA: ЧЕРНІГІВ завітали Шеррі Мерфі та Нільс Ерік Нільсен — довгострокові спостерігачі місії ОБСЄ зі спостереження за виборами Президента.

Місію очолює посол Пітер Тейлер. Вона охоплює основну групу із 17 експертів, що базуються в Києві. Місія оцінить президентські вибори на відповідність зобов’язанням перед ОБСЄ та іншим міжнародним зобов’язанням і стандартам демократичних виборів, а також національному законодавству України.

“Представники ОБСЕ цікавилися, як Суспільне мовлення висвітлює хід виборчої кампанії. Ми їм розповіли, що для всіх кандидатів у Президенти в нас є право рівного доступу. Всю інформацію щодо виборів ми подаємо точно і збалансовано, адже знаємо, що під час виборів є дуже багато маніпуляцій та фейків”, — сказав головний редактор новин UA: ЧЕРНІГІВ Андрій Тіток.

“Якщо говорити про радіо і телебачення, то ми присвячуємо увагу цій темі, спілкуємося з громадськими організаціями, які займаються моніторингом ходу виборчої кампанії, розповідаємо про виявлені факти порушень, запрошуємо до співпраці представників правоохоронних органів. Ці дискусії постійно відбуваються в ефірі Українського радіо “Чернігівська хвиля” та UA: ЧЕРНІГІВ. Також у ході нашої розмови ми торкнулися питання присутності представників політичних партій у нашому ефірі. Зокрема ми розповідали про нещодавні #Звіти_наживо, присвячені роботі Чернігівської обласної ради, куди були запрошені представники всіх фракцій, але, на жаль, не всі були присутні. Проінформували представників ОБСЄ, що у середу у нас готується ефір щодо ситуації з КП “Ліки України”, куди так само запрошуємо депутатів обласної ради. Тобто, ми постійно знаходимося в контакті і готові надавати рівний доступ всім представникам політичних партій”, — розповів продюсер UA: ЧЕРНІГІВ Артем Шелковий.

У день виборів спостерігачі стежитимуть за відкриттям виборчих дільниць, голосуванням, підрахунком голосів і підбиттям підсумків. Наступного дня після виборів місія разом із парламентськими делегаціями, зокрема й із Парламентської асамблеї ОБСЄ та Парламентської асамблеї Ради Європи, опублікує попередні висновки.