Суспільний мовник Чернігівщини почав підготовку токшоу «Дебати»

Суспільний мовник Чернігівщини почав підготовку токшоу «Дебати»

18 чер. 2021

15 червня UA: ЧЕРНІГІВ відзняв пілотний випуск проєкту «Дебати». У новій програмі наживо обговорюватимуть суспільно важливі для регіону теми. Програма реалізується за підтримки Посольства США, завдяки якому телеканал отримав сучасну техніку та обладнав нову студію.

Метою проєкту є формування культури дебатів — вміння розв’язувати конфлікти в конструктивній дискусії, аргументовано доносити власну позицію. Для глядача — це можливість більш ґрунтовно розібратися в питанні. 

«Розуміння різних точок зору — у цінностях Суспільного. В наших програмах ми прагнемо допомагати українцям краще розуміти одне одного, вчитися дискутувати й захищати власну позицію, відстоювати свої права. Дебати — це безпечний майданчик для подолання поляризації суспільства», — зазначила генеральна продюсерка регіонального мовлення Суспільного Марія Фрей.

Читайте також: Резонансні справи в регіонах — на Суспільному стартують проєкти локальних розслідувань

Теми програм та спікерів команда проєкту обиратиме за критеріями суспільної важливості. Програма має чіткий регламент, коли для аргументування своєї позиції кожній зі сторін надано однаковий час. Опоненти перебувають в однакових умовах.  

«Сподіваюсь, що формат дебатування проблем і конфліктів стане побутовим. Для цього запрошуємо до студії не лише політичних чи культурних діячів, а усіх глядачів Суспільного. Якщо сусід садить картоплю на вашій частині городу, якщо водій маршрутки не впускає пасажирів пільгових категорій або вам відмовили в працевлаштуванні через вік — кличте опонентів у студію Суспільного в Чернігові, Сумах чи Тернополі та приходьте дебатувати. Ми забезпечимо неупереджену модерацію у прямому ефірі. Хочемо мотивувати людей вслухатись у думки одне одного, щоб якісно та аргументовано відстоювати свою позицію та, якщо це можливо, дійти компромісу», — розповіла національна координаторка дирекції регіонального мовлення Суспільного Ірина Цибух.

Аліна Клименко — ведуча «Дебатів» на UA: ЧЕРНІГІВ

Ведучими «Дебатів» на UA: ЧЕРНІГІВ будуть Ірина Мельник та Аліна Клименко

«У Чернігові проєкт створюватиме професійна команда, яка, зокрема, працює над проєктом «Сьогодні. Головне». Під час дебатів у студії Суспільного ми будемо знайомити глядачів з різними точками зору на одну подію, проблему, ситуацію, що зараз турбують громаду міста та області. Нині наша команда розробляє програми за темами, які є актуальними як для всієї країни, так і для нашого регіону. Не залишаться без уваги й окремі громади Чернігівської області.

Якщо ви хочете стати учасниками дебатів, вам є що розповісти про проблеми громади, які не розв’язуються на місцевому рівні, ви можете прилучитися до роботи над проєктом і стати учасником телевізійної програми «Дебати». Для цього звертайтеся за телефоном: (0462) 604-379. Пишіть нам у телеграм та на вайбер за номером: (093) 23-00-123», — говорить продюсер UA: ЧЕРНІГІВ Артем Шелковий.

Токшоу «Дебати» має вийти в ефір у серпні. Його можна буде дивитися наживо на UA: ЧЕРНІГІВ, онлайн на сайті телеканалу та у запису на ютуб-каналі Суспільне Чернігів.

Нагадаємо, UA: ЧЕРНІГІВ разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (UA: Українське радіоUA: Радіо ПроміньUA: Радіо Культура) входить до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — UA: Суспільне мовлення.

Дивитися UA: ЧЕРНІГІВ можна в ефірі та онлайн на сайті філії. 

Оперативні новини шукайте на діджитал-платформах:  

Суспільне│Новини

фейсбук-сторінці

інстаграм-сторінці; 

ютуб-каналі філії; 

телеграм-каналі.