UA: ЧЕРНІГІВ покаже концерт з нагоди 75-річчя від дня народження Миколи Сукача

UA: ЧЕРНІГІВ покаже концерт з нагоди 75-річчя від дня народження Миколи Сукача

9 чер. 2021

Суспільний телеканал UA: ЧЕРНІГІВ покаже концерт Академічного симфонічного оркестру «Філармонія» з нагоди 75-річчя від дня народження художнього керівника та головного диригента оркестру Миколи Сукача.

Концерт вийде в ефір 12 червня о 17:35. Його також можна буде переглянути на ютуб-каналі Суспільне Чернігів.

«Микола Сукач – засновник оркестру «Філармонія». Власний симфонічний оркестр дає можливість Чернігову відчувати себе справжнім європейським містом. Ми, представники Суспільного, дуже пишаємось тим, що у Чернігові, в області, є можливість слухати класичну музику, унікальні твори. Хочеться показати масштаб особистості Миколи Сукача та його дітища», – говорить продюсер UA: ЧЕРНІГІВ Артем Шелковий.

Читайте також: UA: ЧЕРНІГІВ отримав нову телевізійну техніку

Микола Сукач народився у Чернігові 25 травня 1946 року. Майбутній диригент закінчив Чернігівське музичне училище по класу баяна, з 15 років був солістом оркестру народних інструментів. В 1966 році вступив одразу на другий курс Харківської консерваторії. По завершенню навчання у 1969 році повернувся до рідного міста, де працює і донині. Він заснував Академічний симфонічний оркестр «Філармонія» у 1999 році. З того часу Микола Сукач є його незмінним художнім керівником та головним диригентом.  

Нагадаємо, UA: ЧЕРНІГІВ разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (UA: Українське радіо, UA: Радіо Промінь, UA: Радіо Культура) входить до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — UA: Суспільне мовлення.

Дивитися UA: ЧЕРНІГІВ можна в ефірі та онлайн на сайті філії. 

Оперативні новини шукайте на діджитал-платформах:  

o Суспільне│Новини

o фейсбук-сторінці

o інстаграм-сторінці; 

o ютуб-каналі філії; 

o телеграм-каналі.