Не задекларував доходи дружини: у цьому обвинувачують першого заступника голови обласної ради Валентина Мельничука. Яке покарання йому загрожує

15:08, 29 лис. 2019
 
Не задекларував доходи дружини: у цьому обвинувачують першого заступника голови обласної ради Валентина Мельничука. Яке покарання йому загрожує

Не задекларував доходи дружини: у цьому обвинувачують першого заступника голови обласної ради Валентина Мельничука. Справу розглянули сьогодні у Деснянському районному суді Чернігова. За даними Нацагентства з питань запобігання корупції, Мельничук не вніс в електронну декларацію за 2017 рік 285 тисяч гривень доходу дружини. Чому так сталося, розкаже Дар’я Янушкевич.

9-та ранку. Деснянський районний суд міста Чернігова. Сьогодні тут розглядають справу першого заступника обласної ради Валентина Мельничука. Він виступає проти відеозйомки в залі суду, суддя Руслан Григор’єв йому відмовляє, аргументуючи це тим, що Валентин Мельничук є публічною особою.  Звинувачують його у не задекларованих доходах дружини у розмірі 285 тисяч гривень.

«Складаються доходу страхової виплати в сумі 2300 грн нарахованим страховим агентством «Гарантія». І отриманий дохід від заняття підприємницькою діяльністю 285 тисяч гривень».

Валентин Мельничук звинувачення спростовує. Каже, про дохід дружини Людмили Мельничук не знав, так само як і не знав про те, що вона займається підприємницької діяльністю.

«Я ж не знав, що вона замається підприємницькою діяльністю. І ви не знали, що ваша дружина підприємець? Ні, не знав».

У 2017 році Валентин Мельничук проживав разом з дружиною, каже проживає і зараз, але про дохід вона йому не повідомляла. 30 жовтня 2019 року Валентин Мельничук вніс зміни в декларацію за 2017 рік, де вказав доходи своєї дружини.

Максим Міхін, прокурор: «У 2017 році ви проживали разом з дружиною? Проживав. І зараз проживаєте? І зараз проживаю. Ви спілкуєтесь? Спілкуюсь. Ви наполягаєте на тому, що не знали про те, що вона займається підприємницькою діяльністю? Наполягаю».

«Законом передбачено, що у разі відмови члена сім’ї суб’єкта декларування надати будь-які відомості для заповнення декларації зобов’язаний зазначити це в декларації відобразивши всю відому йому інформацію, що і було йому зроблено. Саме так?», - зазначає суддя Деснянського районного суду м.Чернігова Руслан Григор’єв.

Прокурор Максим Міхін сказав, аби перевірити достовірність слів Валентина Мельничука на засідання, як свідка, необхідно запросити дружину Людмилу Мельничук.

«Вона не отримувала цих грошей. Не отримувала цих коштів? Звичайно. Чому? Я звідкіля знаю чому».

Суддя пропозицію прокурора, про допит дружини Людмили Мельничук - підтримав. Продовжать розгляд справи у Деснянському районному суді Чернігова 4 грудня.

У єдиному реєстрі судових рішень справу Валентина Мельничука розглядають за частиною четвертою статті Адмінкодексу «порушення вимог фінансового контролю». За це передбачається штраф від 1 тисячі до 2500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.