Баскетбол, волейбол, гандбол і великий теніс: у Семенівці відкрили багатофункціональний спортивний майданчик

18:26, 8 лис. 2019
 
Баскетбол, волейбол, гандбол і великий теніс: у  Семенівці відкрили багатофункціональний спортивний майданчик

Баскетбол, волейбол, гандбол і великий теніс – на одному спортивному майданчику. У Семенівці відкрили багатофункціональний спортивний майданчик. Збудували його за державною програмою співфінансування: половину вартості будівництва сплачує держава, половину – дали з бюджету ОТГ. Загальна вартість цього майданчика в Семенівці  - півтора мільйони гривень. 

У міському парку Семенівки відкривають сучасний спортивний майданчик. Цей майданчик - багатофункціональний, каже тренер з волейболу спортивної школи Ганна Парванчук.

«Зелений майданчик – це волейбол. Далі у нас йде гандбольне поле і баскетбол – найбільше зелене».

Ще тут можна буде грати у великий теніс.

«Там будуть спеціальні переносні стійки, сітка буде кріпитися. І можна грати у теніс».

Секцій з великого тенісу і баскетболу в громаді нема. Їх планують відкрити, каже Ганна Парванчук. Поки що тут тренуватимуться гандболісти і волейболісти.

«Ми його дуже чекали. У нас не було зовсім майданчика. Ми не могли проводити заняття не повітрі. Але ми дуже дякуємо, що з’явився в «глубинці» нашій такий майданчик».

Єлизавета Лозовська займається волейболом і каже, хоче бути капітаном команди. Про новий майданчик каже:

«Дуже круто. Дуже подобається, як тут побудували, хочу щоб тут і інші діти займались».

«Тут можна займатися не лише дітям, а і дорослим. У нас в планах є відкрити групи для дорослих  - для місцевого населення, хто бажає займатися цим видом спорту. Це буде на платній основі, тому що спортивній школі треба і інвентар мати і розвиватися далі», - каже Ганна Парванчук.

Людмила Романюк прийшла подивитися на новий майданчик. Каже, прийде сюди грати у волейбол.  

«М-мм, гарно як! Ось я люблю у баскетбол грати. З самого дитинства грала. Лижі, біатлон люблю.

А й син у мене волейболом займається».

Майданчик побудували за державною програмою. Його вартість - півтора мільйони гривень. Половину вартості оплатила міська рада, друга половина – надійшла з державного бюджету.

«Ми розробили проект, подали його на конкурс до Чернігівської ОДА. Наш проект був відібраний, як один з тих, що буде фінансуватись в цьому році. І спільними зусиллями ми зробили цей гарний спортивний об’єкт», - розповідає голова Семенівської ОТГ.

Наступного року громада знову братиме участь у такій програмі, каже голова ОТГ Сергій Деденко

«Ми плануємо ще майданчик на території школи №1 міста Семенівки. У нас розроблений проект».

Як сказала заступниця директора департаменту спорту облдержадміністрації Олена Швидка, цього року за цією програмою на Чернігівщині збудували 17 майданчиків зі штучним покриттям.

«11 – це футбольні поля зі штучним покриттям. І 6 мультифункціональних майданчиків, таких, як у Семенівці для занять чотирма видами спорту».