Машину швидкої допомоги з Італії подарували Чернігівському медичному центру сучасної онкології

15:32, 8 лис. 2019
 
Машину швидкої допомоги з Італії подарували Чернігівському медичному центру сучасної онкології

Машину швидкої допомоги сьогодні подарували Чернігівському медичному центру сучасної онкології. Її із Італії привезла італійська асоціація «Кассаго кличе Чорнобиль». Карета швидкої 2003 року випуску, всередині має все необхідне обладнання, розказав UA:Чернігів президент асоціації «Кассаго кличе Чорнобиль» Армандо Кріпа. 

Це перша машина, яку подарувала центру онкології організація «Кассаго кличе Чорнобиль». Президент асоціації Армандо Кріпа каже, це 15 машина, яку вони подарували для області.

«Як порадив Дитячий чернігівський фонд, ми вирішили подарувати одну швидку допомогу в Корюківку в центральну лікарню, другу в онкодиспансер. Ці дві швидкі допомоги до недавнього часу працювали на італійські лікарні. Після того, як італійські лікарні купили нові машини, ми вирішили подарувати карети швидких допомог Україні. Ці машини 2003-2004 року в чудовому стані, всередині є все необхідне обладнання: ноші для перевезення хворих та кисень для дихання». 

Тетяна Руденко, медична сестра поліклініки: «Ми дуже раді, враховуючи те, що в нас дуже багато тяжкохворих, які потребують цього».

Голова громадської організації «Дитячий фонд Чернігівщини» Валентина Хуторненко каже, вони співпрацюють з італійцями 30 років.

«Ми на сьогоднішній день працюємо з 8-ми італійськими асоціаціями. Передали і привезли з Італії в Україну 18 швидких допомог. Вчора вручили машину в Корюківці. Дві машині в Ніжинському районі, 2 машини в нашій 3-й лікарні. В психоневрологічному диспансері –  2 машини. В Ріпках, в Корюківці – 3, в Сосниці – 1».

Армандо Кріпа каже, в планах навесні подарувати для області ще 2 машини швидкої допомоги.