Батьки загиблого в Прилуках 14-річного Дениса Чаленка хочуть повторної експертизи. Вони не вірять, що їх сина збив потяг

19:27, 31 жов. 2019
 
Батьки загиблого в Прилуках 14-річного Дениса Чаленка хочуть повторної експертизи. Вони не вірять, що їх сина збив потяг

Повторної експертизи хочуть батьки загиблого у Прилуках Дениса Чаленка. 14-річного хлопця знайшли мертвим 29 жовтня увечері на залізничній колії. Сьогодні на цьому місці зібрались його родичі. Адвокат родини каже, вони не погоджуються із версією загибелі, яку називає поліція – що хлопця збив потяг.

«Із самого початку працівники поліції не відпрацьовували інші версії причини смерті цієї дитини. Ми оглянули місце події. Можна стверджувати про те, що це насильницька смерть. Сліди крові, які є на полотні, -  можна стверджувати про те, що, фактично, цю людину, цього молодого хлопця якісь невідомі невставнолені особи переносили і поклали на залізничне полотно. В другому місці ми там бачили теж сліди крові. Родичі на сьогоднішній день налаштовані, що потрібно все ж таки повторну експертизу», - розповідає адвокат родини Чаленків Володимир Білик.

«Він мені ввечері повідомив, що заступився за дівчину. Йому погрожував якийсь хлопець. Нібито, що «я тебе приб’ю», - каже Віктор Чаленко.

Про це, каже батько Дениса, він розповів йому за день до смерті. Нині тіло загиблого підлітка знаходиться в прилуцькому морзі. Результатів експертизи поки нема, каже речниця Прилуцького відділу поліції Юлія Жукова. Версію загибелі озвучує таку.

«Близько 21:35 потяг сполученням Прилуки-Гребінка здійснив наїзд на 14-річного прилучанина. Неповнолітній отримав травми, несумісні з життям. Наразі поліцейські відпрацьовують всі можливі версії загибелі хлопчика. Вже встановлено коло осіб, з якими спілкувався загиблий. Наразі відпрацьовуються соціальні мережі. Батькам хлопчика розяснено, що вони можуть подавати клопотання про залучення експертів, якщо мають сумніви в розслідуванні даної справи».

Як сказала Юлія Жукова, у випадку встановлення нових фактів провадження перекваліфікують. Нині поліція розслідує порушення правил безпеки руху або експлуатації залізничного транспорту, яке спричинило загибель людини. Покарання за цією статтею - позбавлення волі на строк  від 5 до 10 років.

Читайте також: У Прилуках на залізничній колії виявили тіло підлітка: родичі не вірять, що його збив потяг