У Прилуках на залізничній колії виявили тіло підлітка: родичі не вірять, що його збив потяг

20:23, 30 жов. 2019
 
У Прилуках на залізничній колії виявили тіло підлітка: родичі не вірять, що його збив потяг

Тіло 14-річного хлопця знайшли вчора ввечері на залізничній колії в Прилуках. За версією поліції, його збив потяг. Батько школяра Віктор Чаленко стверджує: його сина спочатку вбили, а тіло кинули на колії. Чоловік розповів, після школи хлопець прийшов додому і сказав, що піде на тренування з боксу. Потім батьки не могли до нього додзвонитися.

Віктор Чаленко, батько загиблого хлопця: «Я приїхав додому десь о 8-ій годині, жінка каже: «Денис щось не бере слухавки». Я о восьмій годині набираю, уже зв’язку не було з ним. Ми вже зрозуміли, що щось не так. Бо о восьмій годині він завжди вдома 100%, бо я за цим постійно жорстко слідкував, щоб вчасно приходив. Почали ходити по місту, шукати, знайшли телефон друзів, давай по друзях. Все обдзвонили. Кажуть, що він був тут на рейках. А інші друзі кажуть, що вони о пів на сьому чи о пів на шосту дзвонили, що вже він іде до них. Але так і не прийшов.»

Віктор каже, у місті побачив патрульних, дав їм прикмети сина. Потім поїхав шукати хлопця на залізничний вокзал.

Віктор Чаленко, батько загиблого хлопця: «Запитати, чи не ходила дитина рейками. Мені сказали, що всі вже розійшлися, але тільки що пішов Гребінківський потяг хвилин 10 тому. Не було ні поліції, нікого, щоб розпитати. Ми виїхали далі.»

Незабаром, каже Віктор, йому зателефонували поліцейські, яким він давав прикмети сина. Сказали, що хлопця збив потяг. Від машиніста чоловік чув таке.

Віктор Чаленко, батько загиблого хлопця: «Він каже: «Я їхав і бачив, що хлопець лежав бубликом скручений. Коли почав гальмувати, проїхав повз нього і на першому вагоні зупинився. Я його сам звідси витягував, руки були холодні, як камінь, він уже давно був мертвий. Аби поїзд його збив, він був би теплий.» У нього гематоми, як тенісний м’яч, на обох очах. На носі кров, на губі засохла. Я так зрозумів, що хтось із друзів сказав, що він тут був, і його, я так зрозумів, переловили і відтовкли. І відтовкли, я так розумію, на смерть його.»

За день до смерті, каже Віктор, Денис розповідав йому про конфлікт з іншим хлопцем.

Віктор Чаленко, батько загиблого хлопця: «Він мені ввечері повідомив, що заступився за дівчину. Йому погрожував якийсь хлопець. Нібито, що «я тебе приб’ю». Я йому казав: «Синок, не лізь, воно тобі не треба». – «Добре, тат, я лізти не буду».

Віктор розповів, що його син займався спортом, не курив та не вживав алкоголь.

Віктор Чаленко, батько загиблого хлопця: «Це в мене старший син. Була надія щось дати йому в житті, щоб дитині було чим пишатися. Надію всю вбили, як сина.»

Причину смерті 14-річного Дениса Чаленка мають встановити за результатами експертиз, сказала речниця Нацполіції області Юлія Ковтун.

Юлія Ковтун, речниця Нацполіції області: «За попередньою інформацією, підліток переходив залізничну колію у невстановленому місці. Його збив дизель-потяг сполученням «Ніжин-Гребінка». Школяр загинув на місці від отриманих тілесних ушкоджень. За фактом загибелі підлітка поліція відкрила кримінальне провадження за частиною 3 статті 276 Кримінального кодексу України – це порушення експлуатації залізничного транспорту, що спричинило смерть людини. Таке правопорушення карається позбавленням волі на  строк від 5 до 10 років.»

Від початку цього року, каже Юлія Ковтун поліція зафіксувала 19 випадків, коли люди були травмовані або загинули під колесами потягів. Ми також готові надати право висловити свою думку машиністу потяга та всім свідкам пригоди у найближчому випуску новин.