Патрульна поліція оприлюднила відео початку конфлікту між патрульними та водієм автобуса у Козельці

19:32, 17 жов. 2019
 
Патрульна поліція оприлюднила відео початку конфлікту між патрульними та водієм автобуса у Козельці

Патрульна поліція області оприлюднила відео початку конфлікту між патрульними та водієм автобуса, який стався учора в Козельці. Нагадаємо, поліцейські силоміць вивели водія з корпоративного автобусу, поклали його на землю, вдягли наручники та доставили до відділення поліції. Все це зняв та виклав у соцмережі пасажир автобуса Андрій Федосенко. На його відео не було початку конфлікту, цей фрагмент зафіксували боді-камери патрульних, інформацію з яких вони здали сьогодні після зміни. На запису видно, що водій декілька разів показує посвідчення, щоразу при цьому закриваючи свої дані на ньому пальцями.
«Вчора з’явилося відео в соцмережах, де люди не розуміли і висловлювали свої обурення діями наших співробітників, патрульної поліції Чернігівської  області із застосуванням фізичної сили до водія автобусу. Всі чомусь, більшість принаймні, вважала, що це було не обґрунтованим. Тому сьогодні отримавши повне відео ми показали причину того, що сталося, вчора. На відео чітко видно про те, що водій не надає своїх даних і не пред’являє посвідчення водія. Поліцейський його  попереджав про те, що в разі неможливості встановити особу цього громадянина його доставлять до відділення поліції Козелецього району» - пояснює прес-офіцер патрульної поліції в області Віталій Копистко.

Також патрульні опублікували  і відео порушення, за яке зупиняли водія, зняте на реєстратор.

«Було кілька порушень правил дорожнього руху -  це рух в лівій крайній смузі при вільній правій, перестроювання з лівого ряду в правий без увімкнення покажчиків повороту і, знову ж таки, при повороті праворуч вже в напрямку самого населеного пункту водій не увімкнув покажчик повороту».

Після затримання на водія корпоративного автобусу  склали адмінматеріали за 5-ма статтями -  невиконання вимог про зупинку, злісна непокора поліцейським, дрібне хуліганство, непред’явлення документів та порушення правил дорожнього руху. Зв’язатися з водієм нам не вдалося. Ми залишаємо йому можливість висловити свою позицію.