У Чернігові урочисто провели до армії 46 призовників із різних районів області

16:32, 9 жов. 2019
 
У Чернігові урочисто провели до армії 46 призовників із різних районів області

46-х призовників з Чернігівщини сьогодні відправили на строкову службу до Збройних Сил України та Нацгвардії. Про це UA:Чернігів сказав обласний військовий комісар Олександр Криворучко. Урочисто до армії їх провели від Катерининської церкви. Як все було, бачила Ольга Онищенко.

В’їзд до Чернігова. Від Катерининської церкви призовників відправляють на строкову службу.

46 хлопців стоять у дві шеренги. Серед них 19-річний Андрій Бренц з Новгород-Сіверського району. Каже, після строкової служби планує залишитись на контракт,служити хоче в Нацгвардії.

«Отримав повістку 9-го числа минулого місяця. Приїхав додому з роботи,  і до мене приходить дільничний з сільським головою, вручає мені повістку, і я її зразу ж підписую. Потім заходжу до хати, батьки кажуть: «Ти куди зібрався? Що ти зробив взагалі?». Та кажу, потрібно, а хто як не ми, ми молоді і потрібно захищати нашу державу».

На свою повістку, каже, чекав і Володимир Порошин, йому 20.

«Так, я хочу відслужити. Я з самого дитинства думаю, і думаю навіть піти в АТО».

Проводжати 19-річного сина прийшла Людмила Мірошиник із села Анисів. Каже, син до армії збирався.

«Мене не було вдома, син спав, бабуся розбудила, вона каже -  це прийшли з сільської ради, вставай. І він схопився і каже: «Це точно повістка». Ну він зрадів.
Дуже тривожно, шкода, але кожного батька, кожної матері така доля - відправляти своїх синів в армію. Я бажаю, щоб служба у них була легкою».

Всіх строковиків спочатку відправляють до навчальних центрів, кожному виплатять по 3 тисячі 800 гривень грошової допомоги,каже обласний військовий комісар Олександр Криворучко.

«Ми вчора уже розпочали призов осінь 2019 рік, сьогодні у нас урочиста відправка. Всього за осінь 2019 ми направляємо до ЗСУ і інших військових формувань 461 військовослужбовця. Вчора 38 чоловік уже були відправлені, на цьому тижні в основному ми відправляємо до ЗСУ і в Національну Гвардію. Всього на цьому тижні відправляємо 130 чоловік. Сьогодні 46, і завтра теж  46 - із них йдуть всі 100% до навчальних центрів, включаючи і військово-морські сили».

Осінній призов планують закінчити 11 грудня, на строкову службу на Чернігівщині призвуть 460 чоловіків, сказав військовий комісар Олександр Криворучко.