Ніжинська міськрада ухвалила звернення проти «формули Штайнмаєра»

11:53, 9 жов. 2019
 
Ніжинська міськрада ухвалила звернення проти «формули Штайнмаєра»

Сьогодні у Ніжині на сесії міськради депутати одноголосно прийняли проект звернення до президента Володимира Зеленського та Верховної Ради України щодо недопущення реалізації «формули Штайнмаєра». «За» проголосував 21 депутат – всі, хто прийшов на сесію.

Позачергова сесія розпочалась о 10-й ранку. Як сказав міський голова Анатолій Лінник, рішення щодо скликання позачергової сесії ухвалене після акції «Ні капітуляції», яка пройшла у місті 6-го жовтня. Ініціаторами виступили дві громадські організації ветеранів АТО.

Ніжинська міськрада стала першим органом місцевого самоврядування на Чернігівщині, який ухвалив таке рішення.

Раніше аналогічні звернення ухвалили Івано-Франківська, Тернопільська, Хмельницька, Львівська обласні ради, Черкаська та Рівненська обласна та міська ради, Сумська міськрада.

Нагадаємо, 1 жовтня президент України Володимир Зеленський повідомив, що Україна погодила текст «формули Штайнмаєра».

Формула Штайнмаєра передбачає надання тимчасово окупованим частинам Донецької та Луганської областей – особливого статусу на час проведення позачергових місцевих виборів. За ходом голосування у ОРДЛО стежитиме ОБСЄ. Саме ця організація згодом має встановити - чи вибори відбулися демократично та в рамках українського законодавства. Якщо так, то закон про особливий статус цих територій набирає чинності .

Під гаслом «Ні капітуляції» у Чернігові пройшло три акції протесту. Остання відбулася у неділю, 6-го жовтня, на Красній площі. Прийшло близько 200 людей.