У 35-й школі Чернігова провели благодійний ярмарок, де обмінювали іграшки на солодощі

15:21, 1 жов. 2019
 
У 35-й школі Чернігова провели благодійний ярмарок, де обмінювали іграшки на солодощі

Обміняй іграшку на солодощі: у 35-й школі Чернігова провели благодійний ярмарок. Учні середніх та старших класів приносили іграшки, обмінювали їх на печиво та пряники, які напекли, або купили батьки. Усі зібрані речі заберуть до безкоштовного магазину «ДякуЮ». За словами його засновниці Юлії Гребнєвої, там не вистачає саме іграшок. Допомогти їх зібрати погодились учителі школи, де навчаються діти Юлії. Педагоги кинули виклик своїм колегам із 29 школи, щоб ті також провели подібний ярмарок. Детальніше у матеріалі Діни Вонг.

Учні тридцять п’ятої школи з іграшками в руках сходяться у хол на першу перерву. Тут стоять столи із солодощами, які напекли або купили батьки учнів молодших класів. Це – перший благодійний ярмарок. Принесені з дому іграшки школярі віддають, взамін отримують випічку. Зібрані речі передадуть до безкоштовного магазину «Дякую», яким користуються незахищені верстви населення.

 «У нашому магазині, ми вже працюємо 9 місяців, вдосталь усього – одягу, взуття, а от з іграшками дитячими у нас проблема. До нас дуже мало їх несуть. До нас приїжджають діти, приїздить багатодітна родина, там п’ять діток – вони біжать до іграшок. А в нас нема. Але ми не сидимо склавши руки, тому прийшла ідея організувати такий челендж, саме в школі» - розповідає засновниця «Безкоштовного магазину ДякуЮ» Юлія Гребнєва.

«Дітки – вони більш відкриті до добрих справ. І я думаю, що це круто долучати діточок з раннього віку до такої доброї, гарної справи допомогти іншій дитинці».

Дарина Кухор, восьмикласниця: «Я сьогодні принесла іграшки. Свої і брата, тому що я ними більше не граюся, а комусь вони будуть потрібні, комусь буде цікаво з ними гратися.

Можливо саме я допоможу якійсь дитині. Може їй і не важливо, хто їй дав, але, можливо, їй ця іграшка сподобається і це стане її улюбленою іграшкою».

Анастасія Савченко, другокласниця: «Я просто хочу, щоб вони гралися, не сумували. Щоб вони гралися. І коли мами нема. Щоб вони гралися із братиками та сестричками».

Юлія звернулася з пропозицією провести такий челендж до учителів 35 школи, адже тут навчаються її діти. Педагоги ж кинули виклик колегам.

«Ми передаємо естафету 29 школі».

 «Я вважаю, що ми, вчителі, повинні виховувати у дітей таку благодійність. Адже, як відомо, діти не дуже хочуть ділитися своїми іграшками. А от бачачи таку масовість – вони дійсно дуже охоче міняються на іграшки. І я думаю, що це дуже гарна справа» - каже учителька початкових класів Оксана Федорченко.

Людмила Василенко, бабуся: «Якби більше такого було, люди стали б добрішими. Я вважаю, що це правильно.

Іграшки, які наші діти дуже любили… Розлучались. Говорили, може діткам більше треба, чим нам. Тобто погралися вони – віддали іншим. Щоб їм теж було у житті весело та добре. Тому я вважаю, що благодійна допомога дуже приємна, дуже хороша. І треба проводити її не тільки у школах. А десь у місті, у садках».

Ярмарок організований для учнів і першої і другої зміни. Школярі приходять сюди на перервах.

«Ми як волонтери, не очікували такого ажіотажу, не очікували, що так масово долучаться старші класи. От підходили хлопці, кажуть, ви коли нам приходили оголошення робили, ми подумали, що це по приколу – і пішли за іграшками на перерві. Всі ми з масанів, пішли за іграшками. Чекаємо їх на другу перерву».

За словами Оксани Федорченко, за потреби – таку акцію обміну повторюватимуть і надалі.