У Прилуках розпочався дводенний Воздвиженський ярмарок

19:24, 21 вер. 2019
 
У Прилуках розпочався дводенний Воздвиженський ярмарок

Воздвиженський ярмарок почався сьогодні у Прилуках. Він триватиме 2 дні. Ярмарок проводиться у Прилуках 19-й рік поспіль. Як сказав заступник прилуцького міського голови Олександр Сивенко, цьогоріч для участі зареєструвалися 1350 людей. Деталі у сюжеті наших прилуцьких колег.

Артем Лапіка, прилучанин: «Погода сьогодні радує можна відпочивати».

Артем Лапіка із сином Михайлом поспішають до атракціонів. Кажуть, сьогодні треба встигнути і відпочити, і закупи зробити. 21-22 вересня у Прилуках проходить традиційний Воздвиженський ярмарок. У центральній частині міста та на прилеглих вулицях - ятки з продуктами, атракціони, продають вуличну їжу. Гостей ярмарку вітають на ценральній площі.

Дівчата із прилуцького колективу "Горлиця" спустилися зі сцени і вітають ярмаркувальників просто неба.

На алеї Любові Забашти митці Прилуччини представили свої роботи. Тут і вишивка, і живопис, дівчата роблять фото на згадку про воздвиженський ярмарок-2019  в імпровізованій фоторамці. 

Ольга Сидорець, учасниця ярмарку: «Це дуже добре, що відокремили від торгових палаток і люди можуть насолодитися творами мистецтва і побачити наших талановитих прилучан і гостей. Це частина із панно яке називається орхідеї я їх вишил в подарунок для своєї доньки».

Четвертокласниця Людмила Пітік із пензлем в руках. Робить свій внесок у створення полотна про прилуцький ярмарок. Велике торговельно-розважальне дійство дівчинці подобається.

Людмила Пітік, прилучанка: «Тут багато всього є, батути, розмалювання. Я вибрала розмалювати коника, тому що мені подобаються коники».

Прилучанин Володимир Толок на ярмарку представляє колекцію мініатюр. Чоловік захоплюється історією та зброєю.

«Це колекція, як я її назвав, «Воїни наших територій». Воно зроблено по реконструкції із камяного віку. Зараз я довів до середини 18, хочу довести до сучасності. Тому з неї я не хочу продавати, вони йдуть один за одним і якщо щось продати, то прерветься вся лінія. Холодна зварка і пластика. Пластика  - це те, шо запікається в духовці, це спеціальний матеріал для мініатюри. А зварка, хто знає, це в магазинах продається – в радіаторах в машинах заліплюють дірки».

Першокурсник агроколеджу Гліб Шкуренко на ярмарковій виставці він із власними роботами, виготовленими у техніці бісероплетіння. Зазвичай свої роботи нікому не показує.

«За це заняття небагато хто знає. Колись давно вирішили з бабусею зв’язати картину бісером, так воно і вийшло». 

Олександра Яцун із Возвиженського ярмарку повертається не з порожніми руками. Ходила ярмаркувати разом з невісткою та двома онуками. Каже, купила ковдру та новинки до саду.

«Купила «Антонівки», скільки не прищеплювала – тями нема, не виходить. Думаю куплю яблуню і вона точно буде «Антонівка» і для прикраси кущ. Правда не пам’ятаю, як називається. Меду купила гречаного. Всі гроші витратили, дівчат покатали он на карусєлях. Зараз піду підтрижусь і підемо в кафе, може якусь картоплю фрі а може шось інше».