Підозрюваним у вбивстві подружжя з Києва продовжили строк тримання під вартою

16:03, 10 вер. 2019
 
Підозрюваним у вбивстві подружжя з Києва продовжили строк тримання під вартою

Ігорю Гордієнку та Ніні Попівці, яких підозрюють у вбивстві подружжя Ольги та Віталія Зубенків із Києва, продовжили запобіжний захід. Під вартою Деснянський районний суд Чернігова залишив їх до 8 листопада.

Розгляд справи по суті перенесли на 1 жовтня, бо на засідання не з’явилися адвокат Попівки Володимир Кухта та потерпілі – це батьки вбитих. Сьогодні мали розглянути відеодокази. Нагадаємо, тіла подружжя знайшли закопаними на покинутій фермі у селі Шаповалівка Борзнянського району в червні 2017-го року. Тоді ж затримали місцеву жительку Ніну Попівку та Ігоря Гордієнка з Носівки. Обидва називали себе цілителями. Гордієнко винаймав у Попівки житло, там приймав людей.

За версією слідства, Зубенки звернулися до них по допомогу, бо не могли мати дітей. Під час одного з сеансів їх убили та обікрали, потім, взявши ключі, поїхали до їхньої київської квартири.

Чоловіку інкримінують вбивство з корисливих мотивів, жінці – пособництво. Він свою провину визнає, вона – ні. На судовому засіданні 31 травня дивилися відеозапис слідчого експерименту, який проходив 23 червня 2017 року. На ньому Гордієнко показував, як убивав та де ховав тіла. 23 липня суд мав розглянути інші відеодокази, та засідання того дня не відбулося.