Захисник облради просить суд залишити без розгляду позов депутатів стосовно передачі КП «Ліки України» в оренду приватній компанії

17:26, 20 сер. 2019
 
Захисник облради просить суд залишити без розгляду позов депутатів стосовно передачі КП «Ліки України» в оренду приватній компанії

Чернігівський окружний адміністративний суд сьогодні продовжив слухати справу про скасування двох рішень обласної ради від 28 березня минулого року та наказу начальника управління комунального майна облради Андрія Буніна. Вони стосуються передачі майнового комплексу комунального підприємства «Ліки України» в оренду приватній компанії. Судяться проти облради 5 її депутатів. 11 лютого цього року Чернігівський окружний адмінсуд відкрив провадження у справі. Таке рішення захисник облради оскаржував у Шостому апеляційному адміністративному суді. Йому відмовили. 5 травня справу почали слухати у Чернігові, сьогодні відбулося останнє підготовче засідання. На ньому захисник облради Сергій Свиридов просив залишити позов без розгляду через те, що сплив строк звернення до суду.  

«Адміністративно-процесуальним законодавством встановлений строк для звернення до суду у разі порушення прав та інтересів осіб. Цей строк обчислюється для суб’єктів владних повноважень – 3 місяці, для інших осіб – 6 місяців з дня, коли вони дізналися про порушення своїх прав та інтересів. Ці строки були позивачами порушені.»

Микола Торбєєв  представник позивачів: «Ми заперечуємо це клопотання. Є хибною логіка відповідачів про те, що депутати є суб’єктом владних повноважень. Депутати не наділені владно-розпорядчими повноваженнями. Тобто не можна їх ототожнювати з суб’єктами відповідно закону. По-друге, відбулось порушення прав громади, в інтересах якої виступають депутати облради. Тобто громади позбавилися можливості управління майном області.»

Суддя Юрій Скалозуб клопотання відхилив. Справу по суті заслухають на наступному засіданні 17 вересня.