У Чернігівському суді обирають запобіжний захід заступнику міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрію Гримчаку та його помічнику Ігорю Овдієнку

20:49, 16 сер. 2019
 
У Чернігівському суді обирають запобіжний захід заступнику міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрію Гримчаку та його помічнику Ігорю Овдієнку

Запобіжний захід заступнику міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрію Гримчаку та його помічнику Ігорю Овдієнку обирають зараз у Чернігові, у Деснянськогому районному суді.

Нагадаємо, Юрія Гримчака затримали ввечері 14 серпня під час отримання грошей.  Під час затримання правоохоронці вилучили  480 тисяч доларів.  Всього Гримчак та його помічники, за версією слідства, мали отримати мільйон і 100 тисяч доларів. Його до Чернігова привезли сьогодні о 17 годині. Як сказала адвокат заступника міністра, якого підозрюють у шахрайстві Тетяна Матяш, вона впевнена, що суддя Наталія Лямзіна задовольнить позов прокурора, а тому вони будуть подавати апеляцію. Про це вона сказала, ще до початку засідання. За її словами, прокуратура вимагає затримати Гримчука на 60 діб, або внести заставу  -  12,5 мільйонів гривень. В інтерв`ю Суспільному дружина Юрія Гримчука, яка також приїхала на засідання суду, сказала, що у їх родини таких коштів немає. За версією слідчих національного антикорупційного бюро, Юрій Гримчак разом із Ігорем Овдієнком обіцяли фірмі допомогти отримати дозвіл на будівельні роботи у Києві. За це представники фірми мали заплатити, а чиновник та його соратник обіцяли вплинути на Міністерство культури - для погодження історико-містобудівного обґрунтування для забудови. У коментарі нашим колегам із UА: Перший міністр культури Євген Ніщук свою причетність до цієї справи заперечив.

«Найголовніше, що там згадувалося – це так званий якийсь дозвіл. А предмету дозволу, як такого немає. Нагадаю всім, що з 1 січня 19 року ввійшли зміни до законодавства, в якому Міністерство культури не надає жодного дозволу. Тобто, предмету обговорення навіть немає.»

У Кабміні Гримчак працює з жовтня 2016-го. Спочатку на посаді радника міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб. Потім - заступником міністра. Родом з Донецька. З 2005-го впродовж року був заступником голови Донецької облдержадміністрації.