Жителя Новгорода-Сіверського, якого підозрюють у вбивстві косою сусіда, залишили під вартою

14:16, 16 сер. 2019
 
Жителя Новгорода-Сіверського, якого підозрюють у вбивстві косою сусіда, залишили під вартою

68-річного жителя Новгорода-Сіверського, якого підозрюють у вбивстві сусіда, залишили під вартою. Таке рішення ухвалив сьогодні Чернігівський апеляційний суд. Нагадаємо, 30 липня у Новгороді-Сіверському вбили 75-річного  місцевого жителя Олексія Коленченка. Його зарізали косою на сусідському городі. Підозрюваний в умисному вбивстві -  сусід і кум загиблого. 1-го серпня – у день похорону убитого -  за клопотанням прокуратури підозрюваного відпустили під домашній арешт. Наступного дня жінка померлого звернулась до прокуратури. Заявила, що підозрюваний погрожував вбити і її.

6 серпня за клопотанням прокуратури Новгород-Сіверський районний суд змінив міру запобіжного заходу на 60 діб тримання під вартою. Адвокат підозрюваного Олександр Радченко подав апеляційну скаргу. На його думку, факт погрози – не доведений.

«Нібито потерпіла по справі – це дружина загиблого, чула від когось якийсь викрик. Як вона пояснила на допиті в якості свідка в суді першої інстанції,  в момент викрику вона не бачила самого Луговського, вона потім його побачила на його подвір’ї.

На моє питання, чи було ім’я якесь, чи, може, він звертався до домашньої худоби, до птиці. Може впало там щось на нього, - вона впевнено сказати не могла.»

Світлана Коленченко, дочка загиблого: «Ця людина небезпечна для суспільства. Це було умисне вбивство. На мого батька він дійсно полював.»

Світлана Акуленко, головуюча суддя: «Колегія суддів постановила апеляційну скаргу адвоката Радченка залишити без задоволення. А ухвалу слідчого судді Новгород-Сіверського суду від 6 серпня 2019 року залишити без зміни.»

Адвокат Олександр Радченко з рішенням апеляційного суду не згоден. Каже, оскаржити це рішення не може, втім, в подальшому хоче клопотати про зміну  кваліфікації справи та запобіжного заходу на домашній арешт.

Олександр Радченко, адвокат підозрюваного: «Суд врахував лише заву як остаточне рішення, що нібито хтось комусь погрожує. Але я вважаю, що ці обставини не доведені ні судовим рішенням, ні постановою. Тому суд врахував їх наперед.

Ми можемо клопотати про зміну запобіжного захисту. Будемо клопотати про проведення процесуальних змін, проведення слідчих експерименти і так далі на зміну кваліфікації. Бо та кваліфікація ст. 115 – це умисне вбивство. Я вбачаю, що там було або перевищення меж необхідної охорони, або неумисне вбивство.»

Світлана Коленченко, дочка загиблого: «На даний час я цілком задоволена рішенням суду, бо хочеться вірити, і я вірю, що справедливість є, і в те, що ми все ж таки живемо правовій державі.»