Уточнений протокол із результатами має надати 210 ОВК завтра: таке рішення прийняла ЦВК сьогодні

20:00, 15 сер. 2019
 
Уточнений протокол із результатами має надати 210 ОВК завтра: таке рішення прийняла ЦВК сьогодні

210 окружна виборча комісія – має надати Центрвиборчкому уточнений протокол із результатами голосування завтра не пізніше 12 години. Таке рішення прийняла ЦВК сьогодні на засіданні.

Голова 210 окружної виборчої комісії Оксана Соколовська у коментарі UА:Чернігів сказала, що в ОВК намагатимуться встигнути подати уточнений протокол.

Оксана Соколовська, голова 210 ОВК: «Я не знаю, встигнемо ми чи ні, але ми все зробимо для того, щоб встигнути. Ми зобов’язані це зробити, тому, звісно, встигнемо.»

210 округ залишається єдиним в Україні, у якому не оголошено переможця парламентських виборів. Новий заступник голови 210-ої ОВК Віталій Плескач каже, його та ще двох людей ЦВК включила до складу окружної комісії 12 серпня. Досі вони не склали присягу.

Віталій Плескач, заступник голови 210 ОВК: «На даний момент блокується їх введення в склад ОВК головою, безпосередньо її бездіяльність, а саме - не проведення засідання, яке суто технічне, і це 10-12 хвилин, може пройти навіть без неї, просто скликавши членів ОВК, щоб ми прийняли присягу.»

Оксана Соколовська на питання, чому призначені члени ОВК досі не склали присягу, відповіла так:

Оксана Соколовська, голова 210 ОВК: «Це питання до членів комісії, а не до мене. Я призначила засідання в установлений законом час, а чому вони до цього часу не з’являлися та не ідентифікували себе - я їх, наприклад, жодного разу не бачила. Вони ходять там, пишуть заяви, як і минулого разу.»

Шостий апеляційний адміністративний суд Києва учора ввечері визнав недійсними результати голосування на дільниці у геріатричному пансіонаті в селі Часнівці Козелецького району. Про це UA: Чернігів сказала головний спеціаліст відділу по забезпеченню роботи керівника апарату суду Ольга Шкіль. Після цього рішення переможець у 210 окрузі може змінитися, каже довірена особа кандидата в народні депутати Бориса Приходька Олександр Кантур.

Олександр Кантур, довірена особа кандидата в народні депутати Бориса Приходька: «Через численні порушення, які були встановлені на цій дільниці, а саме, голосування мертвими душами, голосування мертвими особами, щоб ви розуміли, на цій дільниці голосували люди з інвалідністю, іншими вадами. Опоненти скористалися цією ситуацією і 136 голосів таким чином здобули проти двох наших. Наразі в суді це ми довели, і голосування на цій дільниці визнано недійсним. ОВК має зібратися, скласти новий протокол уточнений і обрахувати голоси на 210 окрузі без врахування голосів виборців на Козелецькій дільниці. Приходько буде переможцем з перевагою у 38 голосів.» 

Раніше голова Чернігівського осередку Комітету виборців України Володимир Андрійченко пояснював - якщо на дільниці вибори визнають не дійсними, перемогу може отримати Борис Приходько. Упродовж дня ми телефонували кандидату у народні депутати Сергію Коровченку, його адвокату та помічниці. На дзвінки вони не відповідали. Нагадаємо, після рішення Чернігівського окружного суду про визнання результатів виборів на згаданій дільниці недійсними, до Шостого апеляційного адміністративного суду Києва подали 6 апеляційних скарг. По одній - кандидат в нардепи, який наразі перемагає в 210 окрузі, Сергій Коровченко, та  голова 210 виборчої комісії Оксана Соколовська. Ще 4 - адвокат Василь Федорчук, який захищав інтереси 4-х підопічних геріатричного пансіонату. Ці скарги Апеляційний суд не задовольнив, залишивши без змін рішення чернігівського суду. Нагадаємо, у геріатричному пансіонаті зареєстровано 190 виборців. Наразі, після всіх перерахунків, різниця в голосах між кандидатами Сергієм Коровченком та Борисом Приходьком складає 98 голосів на користь Коровченка. За даними сайту Центрвиборчкому, на дільниці за Сергія Коровченка проголосували 138 виборців.