Танкісти змагаються за першість сухопутних військ ЗС України у Гончарівському

17:17, 14 сер. 2019
 
Танкісти змагаються за першість сухопутних військ ЗС України у Гончарівському

У Гончарівському танкісти змагаються за першість сухопутних військ Збройних Сил України. За перемогу борються чотири танкові взводи від оперативних командувань  «Схід», «Захід», «Південь», «Північ».

Ольга Онищенко, журналістка: «Щойно позаду мене 128 танкова бригада, яка сьогодні представляє Захід, завершила виконувати вправу під назвою «танкова карусель» - це постійне ураження з різних точок за командою командира взводу.»

Артем Леньков, командир навчального батальйону: «Ми знаходимося на 202 загальновійськовому полігоні. Дане місце - це навчальне тактичне поле, де виконуються вправи в номінації «танкова карусель». Взагалі-то, зараз перебуває 4 команди від оперативних командувань: «Схід», «Захід», «Південь»,«Північ». Особливості виконання цієї вправи заключаються в тому, що йде постійний вогневий контакт по противнику, далі час перебування на вогневому рубежі не перевищує більше 15 секунд після пострілу з гармати.»

Василю - 27, і він 9 років служить тут, у Гончарівському. В 2014-му захищав Луганський аеропорт. Каже, що свій танк впізнає серед десятків однакових.

Василь Пустовець, старший механік-водій 1-го загону, танкіст: «Ну скільки служу - 9 років з танком вже. На початку важко, звичайно, тому що не знаєш, як він себе поведе у різних умовах - по бруду чи по асфальту. Відчуваю його, як свого рідного, тому що я сів і поїхав. Вже звик повністю і до танка свого, і до свого екіпажу

Командир танку першої танкової бригади, яка сьогодні представляє оперативне командування  «Північ», - Геннадій Ковальський. Йому - 30, 5 років прослужив у полку зв’язку, потім перейшов в першу танкову бригаду – тут служить 7 років.

Геннадій Ковальський, командир танку 1-го загону: «Ми посіли вчора на двох естафетах перше місце, і налаштовуємо людей на те, щоб вони далі йшли та прагнули, щоб ми посідали перше місце на кожній з дистанцій. Недооцінювати супротивника не можна. Кожен член екіпажу, всі підготовлені. Ми стараємось, працюємо

Стріляли бойовими снарядами 125 калібру. У кожному взводі по 4 бойові машини: танки Т-64 і Т-72, розповідає Артем Леньков - командир навчального батальйону. Сьогодні на танкістів, окрім танкової каруселі, чекає евакуація особового складу. Переможців визначать у суботу, 17 серпня. На кращий танковий взвод чекає участь у наступному етапі змагань – між різними видами військ Збройних Сил України.