Футбольний майданчик відкрили у чернігівській школі №34

18:32, 13 сер. 2019
 
 Футбольний майданчик відкрили у чернігівській школі №34

У чернігівській школі №34 відкрили футбольний майданчик - другий з трьох, які цьогоріч створюють в Чернігові. Тут проходитимуть уроки фізкультури, після уроків - спортивні секції. Про це UA: Чернігів сказав директор школи Олександр Носач.

Чернігів, мікрорайон Шерстянка. Діти грають у футбол на новому майданчику. Матвію - 10, займається щодня по годині впродовж 4 років.   

Матвій: «Як поганяв? – нормально! – подобається? – так!» 

Сергій Горшков, батько: «Мені як батьку взагалі подобається. Чим більше таких майданчиків буде відкриватися, тим гарніше для наших хлопців, тому що дітвора, вона зачекалась такого. На ньому приємніше грати, на ньому можна тренуватись якісніше, тому що там качарник такий – самі розумієте, а тут всі умови для того, щоб дітвора наша розвивалася».

Там, де зараз нове футбольне поле, раніше був котлован в аварійному стані.

Олександр Носач, директор чернігівської школи №34: «25 років на цьому місці був котлован недобудованого басейну. В цьому мікрорайоні немає жодної спортивної споруди. Це єдиний, фактично, майданчик, на якому можуть займатися діти. Для того, щоб попасти на шкільний стадіон, нашим учням треба перейти дві дороги. В першій половині дня, десь до першої, тут будуть уроки початкової школи. Для того, щоб не водити дітей через дві дороги. Далі - заняття ДЮСШ, заняття шкільних гуртків і секцій.»

Ілля та Микита, учні 7-го класу 34-ї школи: «Ми займалися на старому полі або в школі. Дуже багато часу втрачено було, щоб ми ходили на наше поле. Ми спортивні хлопці, ми займаємось танцями, і я займаюсь рукопашним боєм, тому ми будемо тут грати та займатися спортом.»

Майданчик розміром 30 на 22 квадратних метри збудували за три місяці, сказав Андрій Дериземля, начальник Управління у справах сім’ї, молоді та спорту Чернігівської міської ради.

Андрій Дериземля, начальник Управління у справах сім’ї, молоді та спорту Чернігівської міської ради: «Вартість будівництва цього майданчика приблизно 2 мільйони 900. Із них 680 тисяч - це субвенція з державного бюджету по програмі будівництва та реконструкції майданчиків із штучним покриттям.»

Це  другий спортивний майданчик, який відкрили в цьому році в Чернігові. Перший - місяць тому у ліцеї №16. Як каже Андрій Дериземля, до нового навчального року планують відкрити майданчик в  школі №2.