Перемога юного науковця з Чернігівщини в конкурсі «Панацея молода»

14 тра. 12:00


«Компостування і залишки рослинності, як процес природної моделі ґрунтоутворення на території Чернігівського полісся», - ця наукова робота принесла учневі ЧОПЛ Назарові Рею та його науковій керівниці Світлані Потоцькій перемогу в номінації «екологія» Всеукраїнського конкурсу на присудження нагороди для обдарованої молоді та юнацтва «Панацея молода».
«Через спалювання сухостою щороку в Україні відбуваються масштабні пожежі. Це все призводить до знищення ґрунтової флори і фауни. І тому ми вирішили цим займатися, щоби покращити екологію та взагалі покращити ґрунт. Адже на моїй малій батьківщині (це Ніжинський район) піщаний ґрунт. І тому ми вирішили покращити його хімічний склад», - розказав в ефірі Чернігівської хвилі Українського радіо Назар Рей.
За словами Світлани Потоцької, такі юнацькі наукові роботи за обсягом подібні до бакалаврської чи магістерської у виші. Для школярів такі переможні роботи надають певні привілеї під час вступу.
Назар Рей також розповів слухачам Чернігівської хвилі, як можна застосувати його наукові напрацювання вдома, зокрема, як самостійно збагатити ґрунт за допомогою компосту.

 

Гості: Назар Рей – переможецьконкурсу «Панацея молода» у номінації «Екологія»;

Світлана Потоцька – наукова керівниця Назара Рея.

Ведуча: Лілія Духно.

 

Слухайте «Українське радіо: Чернігівська хвиля»:
📻 Чернігів – 98,2 FM,
📻 Ніжин – 92,2 FM,
📻 Прилуки – 105,7 FM,
📻 Бахмач – 91,5 FM,
📻 Новгород-Сіверський – 101 FM,
📻 Холми – 106,1 FM,
📻 Сосниця – 103 FM,
📻 Короп – 101,6 FM,
📻 Варва – 104,4 FM,
📻 Мена – 88,1 FM,
📻 Сновськ – 103,8 FM,
📻 Козелець – 88,0 FM.
Інші випуски
Більше відео