Суспільне UA: ЧЕРНІГІВ зняв фільм-історію про ФК «Десна»

Суспільне UA: ЧЕРНІГІВ зняв фільм-історію про ФК «Десна»

23 гру. 2020

Прем`єра фільму «ФК «Десна» 60 років» відбудеться 25 грудня о 19:10 в ефірі UA: ЧЕРНІГІВ. Глядачів чекає розповідь про складну і захоплюючу історію футбольного клубу від часу його створення до сьогодення.  

«Цьогоріч футбольному клубу «Десна» виповнилось 60 років. Команда Чернігівської філії Суспільного вирішила розповісти про те, чим жив клуб ці роки. Всі добре знають, що відбувається наразі: «Десна» перемагає, отримує призові місця в Українській Прем`єр-лізі, вперше в історії грала у Лізі Європи. Але що передувало цьому, як була створена команда, хто приносив славу цьому клубу? Мені здається, недостатньо велика аудиторія знає про всіх видатних гравців і тренерів клубу. І ми хотіли розповісти  про «Десну» через історії кумирів цієї команди», – розповідає продюсер UA: ЧЕРНІГІВ Артем Шелковий.

Читайте також: «Коли справді відчуваєш, що Суспільне об’єднує», — спецкор «Ранку на Суспільному» Аліна Клименко


У фільми глядачі побачать кумирів поколінь – Юрія Грузнова, Олега Кузнецова, Андрія Ярмоленко та багатьох інших футболістів, чия кар`єра пов`язана з чернігівською «Десною».

«Історія клубу не завжди була радісною. Траплялись випадки, коли «Десна» була на межі виживання, у другій лізі боролася за вихід до першої, потім за потрапляння до Української Прем`єр - ліги. Це були насправді цікаві 60 років, – говорить Артем Шелковий, – Ми планували і мріяли про велику презентацію цього фільму на стадіоні перед вболівальниками, але ситуація з covid-19 все це змінила».

Читайте також: На конкурсі «Створюй із Суспільним» до захисту відібрали 5 проєктів від Чернігівщини

Дивіться фільм-історію «ФК «Десна» 60 років» в ефірі UA: ЧЕРНІГІВ та онлайн на сайті телеканалу. Переглянути фільм у запису можна буде на ютуб-каналі Суспільного Чернігів.