Радіодиктант національної єдності-2020 в ефірі UA: ЧЕРНІГІВ

Радіодиктант національної єдності-2020 в ефірі UA: ЧЕРНІГІВ

6 лис. 2020

У понеділок, 9 листопада, в ефірі UA: ЧЕРНІГІВ та UA: ПЕРШИЙ відбудеться ювілейний XX Всеукраїнський радіодиктант національної єдності-2020.

Трансляція розпочнеться о 9:05. У студії працюватимуть ведуча «Суспільної студії» Інна Москвіна та ведучий UA: Українське радіо Роман Коляда, котрі розкажуть історію Радіодиктанту та головні нововведення цього року. До розмови з ведучими долучаться гості, які допоможуть глядачам налаштуватися на написання диктанту. Ведучі разом із гостями також писатимуть радіодиктант у прямому ефірі.

Читайте також: Наймасштабніша подія осені: Радіодиктант національної єдності на Суспільному відбудеться з нововведеннями

Текст радіодиктанту в студії зачитає відома акторка Римма Зюбіна. Цьогорічний текст створив письменник і видавець Іван Малкович, а науковою консультанткою проєкту стала докторка філологічних наук, професорка Лариса Масенко. Координатор проєкту — Дмитро Хоркін.

Уже традиційно в читальній залі Національної бібліотеки імені Вернадського облаштували місце для написання радіодиктанту, куди запросили багато відомих українських діячів та зірок: Катерину Павленко та Тараса Шевченка з гурту Go_AІвана Леньо («Kozak System»), Марка Галаневича («ДахаБраха»), акторів Ахтема СеітаблаєваСергія КалантаяГеннадія Попенка, акторку Наталію Сумську, учасника Дитячого Євробачення-2020 від України Олександра Балабанова та багато інших. Наживо з бібліотеки журналісти «Суспільної студії» розкажуть та покажуть, як пишуть диктант відомі українці.

«Двадцятий ювілейний диктант має бути особливим — ми хочемо показати багаторічну історію радіодиктанту з допомогою людей, які вже зробили написання власною традицією. Про це розкажуть і писатимуть із нами в прямому ефірі українці з усієї країни, в Об’єднаних Арабських Еміратах, Лівані, Німеччині, Словаччині, Австралії — навіть у Канаді, де на цей час буде друга ночі! Заряджаюся їхнім ентузіазмом і сподіваюся, що ті, хто побачить цей проєкт уперше, залишаться з нами на довгі роки», — закликала координаторка телеверсії проєкту платформи телебачення, виконавча продюсерка «Суспільної студії» Олександра Очман.

Читайте також: Удосконалюйте українську разом із Суспільним

До написання Радіодиктанту долучиться харківський спецінтернат незрячих дітей. У прямому увімкненні глядачі побачать, як діти готуються до написання диктанту.

Також «Суспільна студія» покаже, як пишуть диктант українські громади в Німеччині, Чехії, Словаччині та інших країнах світу, а також у різних регіонах України. Після написання диктанту ведучі Інна Москвіна та Роман Коляда поспілкуються з українськими зірками, які пишуть диктант удома, та дізнаються їхні враження від події.

Дивіться трансляцію XX Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності-2020 на суспільних телеканалах UA: ПЕРШИЙUA: КУЛЬТУРАUA: ЧЕРНІГІВ та слухайте на трьох загальнонаціональних радіоканалах: UA: Українське радіоUA: Радіо Промінь та UA: Радіо Культура, а також на всіх регіональних радіоканалах Суспільного. Також в інтернеті — на ютуб-каналі та фейсбук-сторінці UA: Українське радіо.