UA: ЧЕРНІГІВ покаже трансляцію Фестивалю прадавніх човнів у Рівному

UA: ЧЕРНІГІВ покаже трансляцію Фестивалю прадавніх човнів у Рівному

8 лип. 2020

12 липня з 11:00 до 13:00 UA: ЧЕРНІГІВ покаже трансляцію Фестивалю прадавніх човнів з Парку історичної реконструкції «Городище Оствиця», що на озері Басів Кут у Рівному. Дивитися подію наживо можна буде в ефірі телеканалу та онлайн на сайті мовника.

Трансляцію проведе команда команда телеканалу UA: РІВНЕ. Крім UA: ЧЕРНІГІВ її покажуть регіональні суспільні мовники UA: ЖИТОМИРUA: ПОДІЛЛЯUA: ВІННИЦЯUA: ПОЛТАВАUA: ЗАПОРІЖЖЯ

Читайте також: 20 нових проєктів для регіонального мовлення Суспільного запущені у виробництво

Через карантин, фестиваль, ініційований ГО «Клуб історичної реконструкції «Оствиця», відбудеться в онлайн-режимі без відвідувачів. Заплановано провести видовищний парад човнів ІХ-ХVII століть, реконструйованих у різних куточках України. Після нього веслярі змагатимуться у перегонах на воді. Все це ексклюзивно побачать глядачі Суспільного під час трансляції події наживо.

Коментуватиме трансляцію для телеверсії й цифрових платформ лінійний продюсер UA: РІВНЕ Сергій Татаренко.

«Є кілька причин, через які Суспільне Рівненщини вирішило підтримати цей фестиваль. Захід планували давно і він мав стати важливою, цікавою і яскравою подією для міста. Очікували на велику кількість гостей. Але карантин вніс свої корективи. Організаторам довелось провести захід без відвідувачів. Завдяки UA: РІВНЕ мешканці Рівненщини та ще шести регіонів України зможуть побачити цю подію наживо. Зараз обмаль культурних заходів, люди позбавлені розваг і цікавого дозвілля. Тож, ми вирішили хоча б через телебачення підтримати дух глядачів і підняти їм настрій», — розповідає Сергій Татаренко.

Читайте також: Проєкт «Я — віртуоз» розпочинає онлайн-відбір учасників

Також будуть увімкнення журналістів з фестивальних локацій: із човнів, ремісничих майстерень, кулінарних майстер-класів. Команда підготувала кілька тематичних телесюжетів про створення прадавніх човнів у Рівному та будівництва городища Оствиця, яке підтримав громадський бюджет Рівного.

«Активісти й ентузіасти на чолі з Юрієм Ойцюсем звели городище на місці хащів, облагородивши захаращену територію. Це місце вже завойовує популярність і стає цікавою культурно-розважальною історичною родзинкою для відпочинку рівнян і гостей міста. Це гарний приклад того, як хащі та занедбані місця можна перетворити на культурний осередок. І це ще одна з причин, чому рівненська команда Суспільного вирішила інформаційно підтримати фестиваль. Журналісти, оператори, режисери UA: РІВНЕ хочуть показати глядачам високоякісне яскраве шоу», — каже лінійний продюсер UA: РІВНЕ.

«Ми вдячні UA: РІВНЕ за висвітлення фестивалю і трансляцію події на всю Україну. «Карантинний» формат наразі єдиний спосіб підтримати культурно-історичні заходи. Онлайн режим — спосіб адаптації, новий погляд і можливість донести до людей наші ідеї та задуми, адже Фестиваль прадавніх човнів поєднує історичний, культурний, патріотичний аспекти. Це звернення до джерел давньої Русі. Людям важливо віднайти своє коріння, знати й поважати давні традиції. Тому ГО «Клуб історичної реконструкції «Оствиця» у співпраці із Суспільним має намір показати видовищне, повчальне, пізнавальне і колоритне дійство», — зазначив організатор фестивалю, керівник ГО «Клуб історичної реконструкції «Оствиця» Юрій Ойцюсь.

Докладна програма фестивалю тут.

Нагадаємо, упродовж цього року Суспільне впроваджує Концепцію регіонального мовлення на 2020–2021 роки, за якою всі філії працюватимуть як єдина міжрегіональна платформа. Нещодавно команда регіональні продюсери та шеф-редактори новин обговорили співпрацю та завдання на друге півріччя.