Суспільне Чернігівщини презентувало інтерактивну  книгу «Проста історія: Чернігів».

Суспільне Чернігівщини презентувало інтерактивну книгу «Проста історія: Чернігів».

8 тра. 2020

Презентація відбулась 6 травня о 12:40 в радіоефірі програми «Полудень на Чернігівській хвилі» з прямою трансляцією на ютуб-канал «Українське радіо: «Чернігівська хвиля».

«Проста історія: Чернігів» - спільне видання Суспільного Чернігівщини та історика Володимира Пилипенка. Книжку можна не лише читати, але й слухати, а також переглядати відео через розміщені у ній QR-коди.

 «В основу книги лягли програми «Проста історія з Володимиром Пилипенком», присвячені Чернігову, - розповів сам ведучий програми Володимир Пилипенко, - Це не всі теми щодо Чернігова, які були у програмі «Проста історія». Ідея створити книгу виникла влітку минулого року, на той момент я обрав теми, які, на мою думку, можна краще проілюструвати. Визначивши теми, ми створили текстовий варіант програм та доповнили його. Тобто, у книзі більше інформації, ніж було у радійних випусках».

До книги увійшли шість інтерв`ю з істориками та археологами: Скільки років Чернігову, чернігівські князі, печерні монастирі, Красна площа, родина Лизогубів та становлення радянського Чернігова. 

«Суспільне мовлення – це не лише про телебачення, не лише про радіо і, навіть, не лише про діджитал. Це майданчик, який повинен постійно генерувати нові ідеї стосовно того, яким чином поширювати контент, що ми виробляємо. Це також місце, яке мусить об`єднувати людей. Книга, яку ми сьогодні презентуємо – це той випадок, коли ми мали змогу вигадати щось нове та об`єднати цією ідеєю багатьох цікавих та професійних людей», - пояснив рішення надрукувати книгу менеджер чернігівської філії Суспільного Вадим Соколюк.

Книга має багато ілюстрацій, частина з них - це фотографії журналіста філії Андрія Соколова. Інші ілюстрації взяли з відкритих джерел або у авторів історичних досліджень. Обкладинку книжки розробив дизайнер Дмитро Койдан.

Не маєте часу читати книжки?  Видання «Проста історія: Чернігів»  можна не лише читати, але й слухати до того ж дивитись тематичні ілюстрації та відео. Розділи містять QR-коди, за якими можна перейти і послухати аудіо-версію інформації. Також є QR-коди з відео лекціями та з видами Чернігова, знятими з квадрокоптера.

За словами Вадима Соколюка, ця книга може стати першою із серії. У разі якщо матиме позитивні відгуку від читачів. Можливо, наступна розповість про місто Ніжин, щодо якого у Володимира Пилипенка вже є підбірка цікавих тем. Окремим виданням можуть вийти історії про Чернігівщину, як регіон.

Тираж книги складає 1000 екземплярів. У програмі «Ранні пташки» 7 травня у прямому ефірі UA: ЧЕРНІГІВ ведучі розіграли перший екземпляр. Щодо продажу, то він ще не розпочався, наразі розглядається можливість її реалізації, а також розрахунок ціни видання. За словами Вадима Соколюка, вартість планується мінімальною. Про початок продажу Суспільне Чернігівщини обов`язково повідомить у теле та радіо ефірах, а також на сторінках своїх соцмереж.