Журналісти Суспільне Чернігів отримали нагороди конкурсу «Олімпійська Україна»

Журналісти Суспільне Чернігів отримали нагороди конкурсу «Олімпійська Україна»

18 гру. 2023

 

Національний олімпійський комітет України відзначив 15 спортивних журналістів і фотографів за 2023 рік. Серед них — два журналісти Суспільне Чернігів:

  • Лілія Духно у номінації «Спортивний телевізійний продукт. Інтерв’ю»;
  • Гордій Єрмак у номінації «Спортивний телевізійний продукт. Спорт під час війни».

«Гордій Єрмак та Лілія Духно — члени команди Суспільне Чернігів, які спеціалізуються на темі спорту, знають розклади змагань, тенденції та перспективи. Уміють розповідати про це цікаво, при цьому підіймаючи непрості питання. Гордій також коментує спортивні змагання», говорить продюсерка з виробництва Суспільне Чернігів Ольга Конопацька-Плехова

Aото: Відділення НОК України в Чернігівській області

Читайте також: Що відбувається за лаштунками Радіодиктанту національної єдності

Гордій Єрмак кореспондент Суспільне Чернігів. Обидва його конкурсні матеріали були про тренування дітей на знищених російськими обстрілами спортивних обʼєктах Чернігова — лижній базі та в Олімпійському навчально-спортивному центрі «Чернігів», відомому як стадіон ім.Гагаріна). 

«Біатлоністи та лижники разом їздять вцілілим відрізком траси. Футболісти на стадіоні займаються на частково вцілілому тренувальному полі. Сучасну українську спортивну молодь і тренерів не зупиняє відсутність людських умов для проведення тренувань. Не зважаючи на це, вони продовжують свою роботу, діти займають призові місця на змаганнях. Наступне покоління спортсменів в прямому сенсі зростає на руїнах»,— розповідає Гордій Єрмак.

Фото: Відділення НОК України в Чернігівській області

Лілія Духно редакторка програм Українське Радіо Чернігів.

«Це вже не перша перемога журналістів Суспільне Чернігів та Українське Радіо Чернігів у цьому конкурсі. У 2021 році ми здобули перемогу в номінації "Найкраща циклічна радіопрограма". Телеверсія інтерв’ю, сюжети, які перемогли цьогоріч, стали найкращими у своїх номінаціях завдяки професійній роботі кожного учасника нашої команди на всіх етапах виготовлення. Моє інтерв’ю було із Миколою Зоцом, якого саме призначили тренером жіночої збірної України з біатлону. Ми говорили про найближчі плани його як головного тренера збірної, стан жіночого біатлону в Україні, про спорт і політику, змагання з росіянками, розвиток спорту у такі складні часи війни»,— розповідає Лілія Духно.

Суспільне Мовлення — незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Новини, Суспільне Культура, Суспільне Спорт та національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих діджитал-платформах. Ми мовимо мовами нацспільнот, представляємо Україну на Євробаченні, розвиваємо дитячий ресурс «Бробакс», навчаємо медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Маємо Суспільне Медіатеку — платформу унікальних відео та аудіо Суспільного від 1950-х і до сьогодні. Захищаємо свободи в Україні.

У Чернігівській області — це телеканал Суспільне Чернігів та Українське Радіо Чернігів.

Дивитися Суспільне Чернігів можна в ефірі та онлайн на сайті філії. Оперативні новини шукайте на діджитал-платформах: