Підтримати та відбудувати чернігівський драмтеатр: зворушливе відео від Суспільне Чернігів на пісню «Imagine»

Підтримати та відбудувати чернігівський драмтеатр: зворушливе відео від Суспільне Чернігів на пісню «Imagine»

22 вер. 2023

Команда Суспільне Чернігів відзняла відеокліп у чернігівському драмтеатрі, який місяць тому зазнав ракетної атаки росіян, на кавер пісні Джона Леннона і Йоко Оно «Imagine». Про те, що мріють, аби ніде у світі не було війни, заспівали актори, музиканти та працівники Чернігівського обласного музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка. Показавши поруйновані зали споруди зсередини, журналісти хочуть привернути увагу всього світу до цього воєнного злочину рф, а також віддати шану всім людям, які загинули у російсько-українській війні.

Читайте також: Понад 100 заявок отримала команда Суспільне Чернігів на школу журналістики 

«Ідея записати відеокліп всередині театру з’явилася у нас фактично одразу після удару. Тоді зовнішні відеоплани театру облетіли всю Україну, дивилися їх і за кордоном. Всі бачили, що було з покрівлею театру, що сталося з людьми, які перебували поруч, а що всередині — ніхто не бачив. Тож ми вирішили зробити кліп-екскурсію, щоб люди побачили театр ізсередини — люстру, залу, головну сцену театру», — розповідає Алла Скорик, шеф-редакторка Суспільне Чернігів та північно-східного хабу Суспільного. 

Пісню «Imagine» команда Суспільне Чернігів обрала через закладені у ній сенси переосмислення. Упродовж минулих тижнів доопрацьовували відеороботу: записували музикантів, додавали куплет українською, щоб пісню могли зрозуміти й ті, хто не знає англійської.

«Пісня написана задовго до цієї війни, але чомусь, коли слухаєш слова, то виникають асоціації з тим, що відбувається зараз, — каже Алла Скорик. —  Ми дуже хочемо, щоб це відео побачили за кордоном, в Україні, в Чернігові. Це нагадування нам усім, що війна триває, і що ми попри все готові відбудовувати, ходити в театр, розвивати культуру і продовжувати жити». 

Читайте також: Найцікавіше за тиждень від Суспільне Чернігів: 14 — 21 вересня

Суспільне Мовлення  — незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Новини, Суспільне Культура, Суспільне Спорт та національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих  діджитал-платформах. Ми мовимо мовами нацспільнот, представляємо Україну на Євробаченні, розвиваємо дитячий ресурс «Бробакс», навчаємо медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Захищаємо свободи в Україні.

У Чернігівській області — це телеканал Суспільне Чернігів та Українське Радіо Чернігів.

Дивитися Суспільне Чернігів можна в ефірі та онлайн на сайті філії. Оперативні новини шукайте на діджитал-платформах: