Понад 100 заявок отримала команда Суспільне Чернігів на школу журналістики

Понад 100 заявок отримала команда Суспільне Чернігів на школу журналістики

21 вер. 2023

Команда Суспільне Чернігів запрошує на освітній курс «Як працюють новини на Суспільному» тих, хто мріє працювати журналістом й хоче дізнатися про роботу найбільшого незалежного медіа. Для участі у відборі на навчання заповнюйте анкету за посиланням до 25 вересня 2023 року.

Станом на 20 вересня команда отримала вже 100 заявок, прийом анкет триває. Суспільне Чернігів планує на конкурсній основі відібрати для навчання близько 20 людей. 

Навчальний курс стартує 7 жовтня і включатиме 5 тренінгів щосуботи в офлайн-форматі. Участь в освітньому проєкті безоплатна. 

Що таке новина, як вести себе в кадрі, знімати репортажі та брати інтерв’ю, цікаві сотням тисяч, мільйонам людей, — про це розкажуть учасникам курсу його викладачі від команди:

  • Алла Скорик, шеф-редакторка Суспільне Чернігів та північно-східного хабу Суспільного;
  • Андрій Тіток, продюсер новин, автор документального циклу «Битва за Чернігів»;
  • Ігор Дерига, режисер телепроєктів Суспільне Чернігів;
  • Андрій Соколов, журналіст Українського Радіо Чернігова.  

«Я не мріяла бути журналістом з дитинства. Для мене це сталося випадково, і я точно знаю, що в професію мене привів мій темперамент — це природна цікавість та внутрішнє бажання бути в центрі подій і нічого не пропустити. Потім журналістика почала формувати в мені якості, котрі я зараз вважаю вкрай потрібними для життя. Це вміння аналізувати, структурувати, бачити деталі, звертати увагу на головне і відпускати вторинне. І найважливіше — дати будь-якій людині висловитись, пояснити свою позицію», — каже шеф-редакторка Суспільне Чернігів та північно-східного хабу Алла Скорик.

Результати відбору на навчання учасникам, що заповнили анкету, команда повідомить окремим листом. Найбільш вмотивовані слухачі курсу отримають можливість працевлаштування у команді Суспільного.

«Це третій набір у школу від Суспільне Чернігів. Ми проводили такі набори два роки поспіль, і за їхніми результатами у нас були працевлаштовані люди. “Коронавірусні” часи, а потім повномасштабне вторгнення внесли свої корективи — ми були змушені призупинити школу. Коли ж безпекова ситуація більш-менш дозволила — дразу вирішили реалізувати цю ідею, – розповідає менеджер Суспільне Чернігів Вадим Соколюк. — Маємо суттєвий кадровий голод, саме журналістський, оскільки у Чернігові немає навчальних закладів, де б навчали журналістиці, а в області — лише нещодавно створений факультет у Ніжині. Запрошувати людей на вакантні посади за оголошенням — це не наша історія. Для нас важливо, щоб людина, яка прийде, розуміла, хто ми, як працює Суспільне, які навики потрібні для роботи. Ми знаємо, що у місті та області є багато людей, які б хотіли спробувати себе в журналістиці. Саме для них ця школа».


«Якщо ви чесні, амбітні, вам не байдуже, що відбувається в Чернігові та області, — гайда до нас! Приходьте на третю школу журналістики від Суспільного і отримайте можливість стати частинкою нашої великої дружньої команди. Будуймо вільну журналістику разом!» — запрошує журналістка Суспільне Чернігів Наталія Гоман, яка була учасницею першої школи новин.

Суспільне Мовлення  — незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Новини, Суспільне Культура, Суспільне Спорт та національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих  діджитал-платформах. Ми мовимо мовами нацспільнот, представляємо Україну на Євробаченні, розвиваємо дитячий ресурс «Бробакс», навчаємо медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Захищаємо свободи в Україні.

У Чернігівській області — це телеканал Суспільне Чернігів та Українське Радіо Чернігів.

Дивитися Суспільне Чернігів можна в ефірі та онлайн на сайті філії. Оперативні новини шукайте на діджитал-платформах: