На UA: Українське радіо “Чернігівська хвиля” стартував другий сезон “Радіосцени”

На UA: Українське радіо “Чернігівська хвиля” стартував другий сезон “Радіосцени”

14 чер. 2019

В ефір UA: Українське радіо “Чернігівська хвиля” вийшли перші випуски другого сезону програми “Радіосцена”. Це проект, створений для підтримки місцевих виконавців та надання їм можливості познайомити зі своєю творчістю ширшу аудиторію.

1 червня в ефірі прозвучали пісні та інтерв’ю менського гурту Steik. Хлопці переїхали з Донбасу й оселилися в Мені. Раніше вони виконували важкий рок, але змінили свій стиль і зараз грають те, що самі називають, сільським роком. Гурт виступав на “Радіосцені” минулого року, тож їх запросили відкрити новий сезон. Тим паче, за останній рік Steik записали кілька своїх пісень і випустили реліз, а також перемогли у відборі на фестиваль “Червона рута”.

“Ми запросили їх відкрити другий сезон “Радіосцени”, щоб почути, що у них змінилося, чи дізналося про гурт більше людей, як хлопці готуються до “Червоної рути”, які пісні пишуть зараз, – розповідає ведучий Андрій Соколов. – Впродовж року ми крутили пісні Steik в ефірі й отримали позитивний відгук від слухачів. Тож нам цікаво, чи може проект “Радіосцена” стати свого роду трампліном для музикантів. Нам би цього дуже хотілося”.

У наступній програмі, яка вийшла 8 червня, слухачів познайомили з чернігівською авторкою та виконавицею Анастасією Коваленко. Це її дебют на UA: Українське радіо “Чернігівська хвиля”, хоча запросити її на “Радіосцену” планували ще торік. Настя – сольна авторка-виконавиця, співає українською та англійською мовами, грає на акустичній гітарі.

Також цього сезону очікується участь хору Бортнянського, гуртів INSPIRION, “Безкрай”, Shchavelle, вокального квартету VITAMINE та інших виконавців. Цієї суботи в ефір вийде програма за участі сестер Чабан. Вони близнючки – схожі одна на одну і не схожі ні на кого іншого. На сцені вже 26 років, виконують авторські пісні під гітару.

В наступній програмі слухачі “Чернігівської хвилі” почують гурт “Зілля”. Оскільки його назва виникла лише під час запису програми, про такий колектив багато хто почує вперше. Однак його учасники вже давно відомі в Чернігові. Це Олег Бойко, Роман Олещенко, Роман Крижановський, Дмитро Нечай та народна артистка України Марина Гончаренко.

Проект “Радіосцена” виходить щосуботи о 20:10 з повтором у неділю о 17:10 і триває півгодини. За цей час музиканти спілкуються з ведучим та виконують кілька авторських композицій.

У зв’язку з трансляцією фіналу Чемпіонату світу з футболу U20, програму цього тижня перенесено на неділю, 17 червня, на 17:10. Повтор у понеділок 20:10. Наступна програма вийде в суботу, 29 червня.

22 червня, у зв’язку з Днем скорботи і вшанування пам’яті жертв війни, “Радіосцени” не буде. Також проект зробить тритижневу перерву на початку липня у передвиборчий сезон. Наприкінці липня “Радіосцена” повернеться на UA: Українське радіо “Чернігівська хвиля” і продовжить виходити щосуботи.

Переглянути чи послухати минулі випуски, а також стежити за майбутніми, можна на каналі UA: Українське радіо “Чернігівська хвиля” в YouTube, SoundCloud та на сторінці в Facebook.