UA: ЧЕРНІГІВ — інформаційний партнер фестивалю для дітей і підлітків “Чілдрен Кінофест”

UA: ЧЕРНІГІВ — інформаційний партнер фестивалю для дітей і підлітків “Чілдрен Кінофест”

29 тра. 2019

З 31 травня до 9 червня 2019 року в Україні проходитиме щорічний міжнародний фестиваль кіномистецтва для дітей та підлітків "Чілдрен Кінофест". Він об’єднає понад 20 міст України, серед яких і Чернігів.

Фестиваль відбудеться за підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні, Державного агентства України з питань кіно й Дитячого фонду Організації об’єднаних націй UNICEF.

Висвітлюватиме перебіг фестивалю в Чернігові UA: ЧЕРНІГІВ, який є інформаційним партнером події разом із UA: ВОЛИНЬ, UA: ЛЬВІВ, UA: ДОНБАС, UA: СУМИ та Миколаївською філією Суспільного.

"Діти та підлітки, які прийдуть на фестиваль, зможуть безкоштовно побачити найкращі сучасні кінокартини. Можливо, ці перегляди настільки їх захоплять, що вони захочуть долучитися до кіномистецтва в майбутньому. У цьому я бачу сенс фесту. Саме тому ми й вирішили підтримати цю ініціативу й виступити інформаційним партнером”,  каже продюсер UA: ЧЕРНІГІВ Артем Шелковий.

Чернігівська волонтерка-координаторка фестивалю Вікторія Зацнова розповіла, якою є мета "Чілдрен Кінофесту", що проходить в Україні вже шість років поспіль і три — у Чернігові: "Метою фестивалю є спільне дозвілля сім’ї, аби батьки з дітьми проводили більше часу разом. Також ми прагнемо поширювати культуру кіно й мультиків серед дітей, щоб вони й самі, можливо, захотіли їх робити. Ми показуємо не тільки європейські фільми та мультфільми, а й українські”.

"Чілдрен Кінофест" благодійний  відвідати його зможе кожен охочий після попередньої реєстрації. У Чернігові безкоштовні покази плануються в Чернігівському обласному молодіжному центрі. Сеанси відбуватимуться щоранку з 31 травня до 9 червня. Ознайомитися з програмою фестивалю й розкладом можна на його офіційному сайті.

Стежте за перебігом і новинами фестивалю в ефірі UA: ЧЕРНІГІВ, а також на сторінках Чернігівської філії UA: Суспільне мовлення у Facebook та YouTube.