Суспільне покаже фільм-розслідування

Суспільне покаже фільм-розслідування "Гандзюк: системне вбивство"

28 бер. 2019

28 березня о 21:45 в ефірі Суспільного телеканалу UA: ЧЕРНІГІВ вийде фільм-розслідування "Гандзюк: системне вбивство", над яким журналісти "Слідство.Інфо" почали працювати ще за життя Катерини.

Перед показом фільму та одразу після нього на глядачів Суспільного чекає спецвипуск "Теми дня", де ведуча Дарія Гірна поговорить із співавторкою фільму Анною Бабінець та юристом і другом Катерини Гандзюк Масі Найємом про те, чи допоможе фільм знайти й покарати винних у вбивстві Катерини Гандзюк.

Улітку 2018 року херсонську активістку Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою. Вона одержала важкі хімічні опіки й за три місяці померла в лікарні. До розслідування резонансного злочину долучилися провідні правоохоронні органи України. Від дня нападу минуло майже вісім місяців. Убивство не розкрито.

Журналісти "Слідство.Інфо" розпочали власне розслідування нападу на Катерину Гандзюк, коли вона ще була жива. За три тижні до смерті записали інтерв’ю, під час якого активістка назвала ім’я людини, яку підозрює в нападі.

У документальному фільмі-розслідуванні "Гандзюк: системне вбивство" журналісти перевірили версії активістки. А також з’ясували, що правоохоронці різних рангів могли сприяти чи навіть допомагати підозрюваним в організації вбивства Катерини Гандзюк.