Відбувся допрем’єрний показ фільму

Відбувся допрем’єрний показ фільму "Касьянов. Людина, що створила театр" виробництва UA: ЧЕРНІГІВ

28 бер. 2019

26 березня в приміщенні Чернігівського молодіжного театру відбувся допрем’єрний показ документального фільму "Касьянов. Людина, що створила театр" виробництва UA: ЧЕРНІГІВ. Стрічка присвячена режисеру, директорові та художньому керівнику Молодіжного театру Геннадію Касьянову.

Митець пішов із життя 13 серпня минулого року у віці 65 років. У Чернігові Геннадій Сергійович працював із 1982 року й все своє життя цілковито присвятив театру. Стрічка розповідає про молодість режисера, студентські роки, переїзд до Чернігова, створення Молодіжного театру та роботу в ньому.

Це вже друга документальна стрічка виробництва UA: ЧЕРНІГІВ. Минулого року в ефір вийшов фільм "Копиловський. Засновник чернігівського телебачення" про Олександра Копиловського. На цьому команда UA: ЧЕРНІГІВ не зупиняється й планує продовжити серію документальних фільмів про видатних особистостей.

Зйомки тривали понад два місяці й фінансувалися власним коштом філії, без залучення додаткового фінансування. Тривалість фільму — одна година.

Автором і режисером фільму став Іван Матвєєв — редактор ТО "Ранок" на UA: ЧЕРНІГІВ. Він зізнався, що знімати було дещо складно, адже потрібно було зануритися в особливу театральну атмосферу, передати її глядачеві та розкрити особистість людини, із якою тісно не контактував.

"Молодіжний театр — свій світ. Коли я в цей вир заходив, не знав, що буде, не знав, як сприймуть ідею в театрі. Навіть було трохи страшно братися за такий масштаб, але в результаті вийшло цікаво, — розповів Іван Матвєєв. — Я вдячний "Монастирю для своїх", що впустили у свої таїнства. Головна мета цієї роботи — показати Касьянова не тільки тим, хто його любить і знає, а й тим, хто або зовсім не чув про нього, або має лише загальне уявлення. Для мене особисто стало відкриттям, що людина мала таке насичене цікаве життя. Поспілкувавшись із його київськими колегами, я зрозумів, що це особистість не чернігівського масштабу, а всеукраїнського".

Документальний фільм побудований на інтерв’ю та згадках людей, які працювали разом із Геннадієм Касьяновим. Крім того, команда UA: ЧЕРНІГІВ відтворила на екрані деякі епізоди життя режисера. Допомагали в цьому студентський соціальний театр EX LIBRIS і "Театр 23".

"Автори фільму справді перейнялися атмосферою нашого "Монастиря". Вони зрозуміли, що таке домашність, що таке "свої", що таке робити для своїх і бути зі своїми, вони це відчули й передали. Це дуже фахова робота. Я подивився фільм про Копиловського й тепер про Касьянова — це сучасні речі, зроблені професійною телевізійною школою. Тому спасибі", — сказав актор Молодіжного театру й заслужений артист України Олексій Биш.

В ефір телеканалу UA: ЧЕРНІГІВ фільм "Касьянов. Людина, що створила театр" вийде 30 березня о 20:00, повтор 31 березня о 10:00 та 14:00. Також переглянути стрічку можна буде на сторінці UA: ЧЕРНІГІВ у Facebook та YouTube.

Фото: Андрій Соколов, Роман Закревський