UA: ЧЕРНІГІВ та Молодіжний театр проведуть допрем’єрний показ фільму про Геннадія Касьянова

UA: ЧЕРНІГІВ та Молодіжний театр проведуть допрем’єрний показ фільму про Геннадія Касьянова

15 бер. 2019

26 березня о 17:00 у приміщенні Чернігівського молодіжного театру відбудеться допрем’єрний показ документального фільму "Касьянов. Людина, що створила театр". Фільм присвячений видатному режисеру, директору та художньому керівнику Молодіжного театру Геннадію Касьянову, який пішов із життя минулого року.

Автор та режисер документальної стрічки виробництва UA: ЧЕРНІГІВ — Іван Матвєєв. Він розповів, як відбувався знімальний процес та що побачать глядачі. У фільмі "Касьянов. Людина, що створила театр" засновники Чернігівського молодіжного театру згадують, як вони познайомилися з Геннадієм Касьяновим, яким він був, як створювався театр, які особливості "монастиря для своїх".

Геннадій Касьянов — заслужений діяч мистецтв України та один із засновників Молодіжного театру. Народився 1953 року в Запоріжжі, навчався в Харкові, а з 1982 року працював у Чернігові. Своє життя він цілковито присвятив театру.

"Геннадій Касьянов — непересічна особистість. Знав його за життя, хоча контактували ми не дуже близько. Особистість достатньо складна, велика навіть у масштабі України, — розповідає Іван Матвєєв. — Знімати фільм було складно. Коли працював над попереднім фільмом про засновника чернігівського телебачення Олександра Копиловського, відчуття були дещо інші — тут своя кухня, ти знаєш усе зсередини. А там актори театру, і кожен актор теж непроста особистість. Шукав підходи, контакти, занурювався в театральний світ. Зрештою, багато відкрив для себе, навіть зблизився з атмосферою Молодіжного театру, який називають монастирем для своїх".

Працювали над фільмом два місяці. Відзнятого матеріалу вистачило б ще на 3-4 фільми, за словами автора документальної стрічки, який припустив, що в майбутньому можуть зробити розширену версію.

Кількість місць у глядацькій залі, де відбуватиметься допрем’єрний показ фільму, обмежена. Тому для охочих відвідати захід відкрили попередню реєстрацію.

В ефір телеканалу UA: ЧЕРНІГІВ фільм "Касьянов. Людина, що створила театр" вийде 30 березня. Показ присвячений Всесвітньому дню театру, який відзначається 27 березня. Також переглянути стрічку можна буде на сторінці UA: ЧЕРНІГІВ у Facebook та YouTube.