На UA: Українське радіо “Чернігівська хвиля” створили інфопривід для 2069 року і сховали капсулу часу

На UA: Українське радіо “Чернігівська хвиля” створили інфопривід для 2069 року і сховали капсулу часу

28 лют. 2019

В Будинку радіо, де знаходиться UA: Українське радіо “Чернігівська хвиля”, тривають ремонтні роботи. Тут готують ньюзрум і планують об’єднання радійної та телевізійної команд. Під час розбору однієї зі стін будівельники натрапили на несподівану знахідку — побажання та підпис виконроба, датовані 1971 роком. На жаль, зафіксувати напис на стіні не встигли, однак дізнавшись про неї, радійники вирішили створити власну часову капсулу.

— Колись  такі капсули містили послання нащадкам: що мали зробити, чого досягти. А ми вирішили  допомогти майбутнім радійникам в пошуках незвичайного інфопривіду для передачі, — говорить продюсерка радіо Алла Килочицька. — Тож 26 лютого 2069 року  на “Чернігівській хвилі” зможуть обговорити, як за півстоліття змінилося Суспільне. Вірю, що ті перепони, які ми  долаємо сьогодні, післязавтра зникнуть. А нові проблеми вирішуватимуть легко і швидко, в тому числі і за допомогою публічних дискусій на Суспільному майданчику.  Єдине… дуже б хотілося побачити це на власні очі.

Часову капсулу заховали у підвіконні радійної студії, тож на неї чекає півстоліття спостереження за роботою десятків журналістів, продюсерів, звукорежисерів, інженерів, а також тисячі гостей.