На UA: ЧЕРНІГІВ працювала фан-зона Національного відбору Євробачення-2019

На UA: ЧЕРНІГІВ працювала фан-зона Національного відбору Євробачення-2019

25 лют. 2019

23 лютого в телестудії UA: ЧЕРНІГІВ зустрічала гостей фан-зона Національного відбору Євробачення. Почала свою роботу вона о 18:00 і працювала до моменту оголошення результатів голосування.

Перед початком трансляції для відвідувачів виступали чернігівські виконавці TRIO CAPPUCCINO і дует Микити Маківчука та Юлії Мороз. Крім того, з музикантами поговорили про те, чи є у місцевих виконавців шанс пройти національний відбір і чи взагалі прагнуть вони брати в ньому участь.

— У нас в Чернігові чудові солісти, але вони дуже традиційні. Сьогодні на Євробаченні традиційний соліст не цікавий, треба відрізнятися. У нас багато гарних виконавців. Взяти хоча б Сергія Сулімовського — чудовий голос, дуже досвідчений співак, але в нього немає репертуару. Я кажу всім нашим співакам: пишіть пісні або замовляйте, якщо самі не можете писати. Репертуар і ваша стилістика можуть прокласти дорогу до Євробачення. Багато у нас побудовано на переспівуванні чужого репертуару, але далеко на ньому не підеш. Власні пісні роблять тебе особливим, — сказала народна артистка України, хормейстер Військово-музичного центру сухопутних військ Збройних сил України Марина Гончаренко.

— Мені здається, що крім власного репертуару, має бути велика команда за спиною. Це і помічники на сцені — балет, бек-вокалісти, музиканти, і люди, які займатимуться зовнішнім виглядом. Треба провести дуже багато роботи над собою, щоб потрапити хоча б на Нацвідбір на Євробачення, — додала солістка TRIO CAPPUCCINO Алла Гаркуша.

Про вартість участі в пісенному конкурсі розповів продюсер Роман Іванцок, який у 2010 році їздив на Євробачення разом зі співачкою Alyosha. За його підрахунками дана сума складає близько 150-300 тисяч доларів. Також він поділився власними поглядами на запоруку успіху на Євробаченні та цьогорічний Національний відбір.

— Ключовою метою даної фан-зони для нас було відшукати, хто з чернігівських виконавців має потенціал для того, щоб взяти участь у нацвідборі, заявити про себе і потрапити хоча б до півфіналу. Навколо цього й точилися у нас дискусії, ми збирали думки творчих людей і намагалися зрозуміти, в кого є ця іскра, яка могла б запалити європейську сцену. Хочеться, щоб у наступні роки з’явилися чернігівські виконавці, які зберуться і поїдуть на Нацвідбір зі своїм авторським матеріалом. Ми, як філія Суспільного, готові цьому всіляко сприяти: брати їхні композиції в ротацію на телебачення та радіо, підтримувати їх та давати майданчик для реалізації творчих задумів, — говорить продюсер UA: ЧЕРНІГІВ Артем Шелковий.

Після концерту й обговорення перспективи участі у Національному відборі Євробачення чернігівських музикантів гості фан-зони перейшли безпосередньо до перегляду трансляції конкурсу та спілкування у розслабленій дружній атмосфері.

— Про захід дізнався з Фейсбуку. Прийшли з друзями подивитися відбір, відчути обстановку довкола. Мені подобається: приємна гарна атмосфера, хороші чернігівські колективи виступають, загалом, затишно. Раніше в фан-зонах на UA: ЧЕРНІГІВ не бував, але в майбутньому приходитиму, — сказав один із відвідувачів Микита.

Переглядати події у фан-зоні також можна було онлайн — на сторінках UA: ЧЕРНІГІВ у Facebook та YouTube.

Це не перша фан-зона на UA: ЧЕРНІГІВ. Раніше в студії філії вже стежили за Зимовими Олімпійськими іграми та фіналом Євробачення-2018 у Лісабоні.