Другий півфінал нацвідбору

Другий півфінал нацвідбору "Євробачення-2019": наживо на UA: ЧЕРНІГІВ

15 лют. 2019

Цієї суботи, 16 лютого, о 19:00 відбудеться другий півфінал нацвідбору міжнародного пісенного конкурсу "Євробачення-2019". Суспільний мовник транслюватиме шоу наживо на всіх телеканалах: UA: КУЛЬТУРАUA: КРИМ та телеканалах регіональних філій. В ефірі Суспільного телеканалу UA: ПЕРШИЙ та на сайті UA: ПЕРШИЙ нацвідбір транслюватиметься з 19:55, одразу після завершення прямої трансляції Кубка світу з біатлону. Проте повна трансляція нацвідбору буде доступна на цифрових платформах Суспільного: на YouTube та в соціальних мережах. На UA: ЧЕРНІГІВ трансляція почнеться о 19:00.

У другому півфіналі нацвідбору, як і в першому, виступлять вісім виконавців: цього разу змагатимуться KAZKA, KiRA MAZUR, Ivan NAVI, ANNA MARIA, LAUD, KHAYAT, Braii та Freedom jazz. Лише троє з них потраплять до фіналу нацвідбору, який відбудеться 23 лютого, щоб поборотися за право представляти Україну на міжнародному пісенному конкурсі в Тель-Авіві.

Окрім виступів українських конкурсантів, у прямому ефірі нацвідбору також заспіває чеський альт-поп-гурт Lake Malawi з піснею "Friend Of A Friend". Колектив уже переміг у нацвідборі своєї країни, і саме він цього року представлятиме Чехію на "Євробаченні-2019".

Нагадаємо, що обрання конкурсантів, які пройдуть у фінал, відбуватиметься шляхом онлайн-голосування глядачів та виставлення оцінок від національного журі в складі: народної артистки України та переможниці "Євробачення-2016" Джамали, народного артиста України й представника України на "Євробаченні-2007" Андрія Данилка та продюсера й соліста гурту "The Maneken" Євгена Філатова. Результати голосування глядачів додаються до оцінок від суддів, після чого визначається загальний результат, за підсумками якого учасники з найбільшою кількістю балів потрапляють у фінал. За правилами нацвідбору до фіналу пройдуть лише шість виконавців — по три учасники з кожного півфіналу. Офіційні правила голосування під час нацвідборів дивіться тут

Фото: Анастасія Мантач