День Соборності на UA: ЧЕРНІГІВ

День Соборності на UA: ЧЕРНІГІВ

22 січ. 2019

Цього року Україна святкує 100-річчя з дня проголошення Соборності України. З цього приводу Чернігівська філія Суспільного підготувала тематичні програми, які виходять в ефір 22 січня.

Відзначати День Соборності почали з самого ранку. В ефірі “Ранку на UA: ЧЕРНІГІВ” ведучі Марія Сокол-Грига та Гордій Єрмак поспілкувалися з очевидцем подій Дня Єдності 1990 року та акції «живий ланцюг» Василем Чепурним. Говорили про значення Дня Соборності, згадували події 1990 року, міркували про символізм “живого ланцюга”. Крім того, відбувся телеміст між чернігівською та тернопільською ранковими студіями, під час якого ведучі розповіли, про плани міст щодо святкування цього дня.

Ранкове шоу “Ранні пташки” на UA: Українське радіо “Чернігівська хвиля” також присвятило увагу цій визначній даті. Ведучі Лілія Духно та Андрій Соколов вели бесіду з начальником управління культури і туризму Чернігівської міської ради Олександром Шевчуком. Він розповів про подробиці флеш-мобу до Дня Соборності України, під назвою – “В єдності – ми сила”, яка проходила в центрі Чернігова 22 січня о 10:00.

Свідком та учасником цих подій стала команда “Теми дня”, поєднавши це дійство зі зйомкою програми. Побачити, як більше трьох тисяч людей співає гімн України, та почути про події сторічної давнини, які стали знаковими для української держави, а також про те, як чернігівці сприймають День Соборності глядачі UA:Чернігів зможуть сьогодні о 19.20.

Нагадаємо, цьогоріч Україна відзначає 100 років із дня проголошення Соборності — історичної події, що стала основоположною для української державності. Акт Злуки УНР і ЗУНР був проголошений 22 січня 1919 року та об’єднав українські землі в одній державі. Столітній ювілей Україна відзначатиме під гаслом "Разом із власної волі з 1919 року".